Naslovna Srem Stari Banovci i Nova Pazova dobijaju nove sportske hale

Stari Banovci i Nova Pazova dobijaju nove sportske hale

PODELI

Stari Banovci će dobiti novu halu, kapaciteta 1.500 gledalaca, koju će koristiti klubovi, najavio je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Rekao je da je prva faza gradnje završena prošle godine, a sada je raspisana druga faza.

– Investiciju sprovodimo u saradnji sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 60%, dok Opština finansira ostatak, a ukupna vrednost radova iznosi oko 350 miliona dinara – kaže Radinović.

Istakao je da su u poslednjih pet godina izgrađene dve nove hale, u Golubincima i Belegišu. Koriste ih đaci, klubovi i građani.

– U planu nam je da sledeće godine gradimo još jednu halu u Staroj Pazovi za takmičenja. Iako imamo već tri hale, rezultati klubova nas podstiču da gradimo savremenije i bolje objekte, jer i ženska i muška odbojka igraju evropske utakmice, kao i ekipe futsala iz Nove Pazove, te moramo da im stvorimo bolje uslove za trening – kaže Radinović.

Školska hala će se uskoro graditi u Novoj Pazovi, a nabavka je već raspisana. Iako postoji klupska hala za takmičenja, ona nije dovoljnog kapaciteta da obuhvati školski i klupski sport istovremeno. Izgradnjom nove hale i taj problem će biti rešen.

Osim na sportskim objektima, radi se i na drugim objektima. Renovirane su škole i crkve, a grade se i nove škole. Izgrađena su dva nova vrtića, a nekoliko objekata je iznajmljeno, renovirano i stavljeno u funkciju školice. 

– Potrebno je proširenje, tako da već imamo spremu projektnu dokumentaciju a vrtiće u Staroj Pazovi i Novoj Pazovi – kaže Radinović.

(Foto: photobank.ch/shutterstock.com)

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here