Naslovna Srem Sremska Mitrovica “Stazama zavičaja” dogodine u Sremskoj Mitrovici

“Stazama zavičaja” dogodine u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Sremska Mitrovica će sa Fondom za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima naredne godine organizovati manifestaciju “Stazama zavičaja”.

Bogato kulturno nasleđe izbegličke populacije čuvaće se i unapređivati kroz manifestaciju “Stazama zavičaja”.

Naredne godine ova manifestacija biće održana u Sremskoj Mitrovici, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Vladimira Sanadera sa direktorom Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Duškom Ćutilom.

Po njegovim rečima, Pokrajinski fond je osnovan sa ciljem da prvenstveno pomaže stambeno zbrinjavanje izbeglih lica, da im pruža pomoć za ekonomsko osnaživanje i daje podršku kroz druge programe kao što je podrška najboljim učenicima srednjih škola u vidu jednokratne novčane pomoći od 40.000 dinara.

-Osim toga, želimo i da organizovanjem kulturnih dešavanja i manifestacija omogućimo integraciju te populacije u naše društvo i sačuvamo i unapredimo bogato kulturno nasleđe sa tih prostora. Prva takva manifestacija “Stazama zavičaja” je organizovana u septembru u Novom Stazu i naša ideja je da se ova manifestacija organizuje u više vojvođanskih gradova. Sremska Mitrovica bi bila centar dešavanja za ceo Sremski okrug. Drago mi je što imamo pozitivne signale iz gradskog rukovodstva da organizujemo jednu takvu manifestaciju, rekao je Ćutilo.

Kako je istakao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, postignuta je načelna saglasnost o održavanju ove manifestacije, tim pre što Sremska Mitrovica ima dobre i bratske odnose sa više gradova u Republici Srpskoj, pre svega sa Banjalukom.

Datum održavanja i program manifestacije biće naknadno utvrđeni.

U razgovoru su učestvovali i predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić i Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

 

Rtv (Živan Negovanović)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here