Naslovna Srem Ruma Stipendije najboljim studentima

Stipendije najboljim studentima

PODELI
Tanjug (Dušan Aničić)

Opština Ruma raspisala je javni poziv za dodelu 100 studentskih stipendija studentima sa teritorije opštine za akademsku 2018/2019. godinu.

Stipendija će kao i prethodnih godina biti dodeljivana najboljim studentima osnovnih i master studija u periodu od 10 meseci, u mesečnom iznosu od osam hiljada dinara.

Opština Ruma i ove godine dodeliće 100 stipendija najuspešnijim studentima visokoškolskih ustanova koji imaju prebivalište na teritoriji opštine. S obzirom da je sredina nedelje, a studenti su na fakultetima, nekoliko roditelja već danas je podnelo prijave Odeljenju za društvene delatnosti.

Kao i svake godine, ostvarivanje prava na stipendiju omogućeno je studentima osnovnih i master studija koji ispunjavaju zahtevane uslove.

Uslovi za studente su sledeći:

– da redovno pohađa visokoškolsku ustanovu

– da je upisao jednu od godina osnovnih studija prvog ili drugog stepena

– da se školuje na teret budžeta Republike Srbije

– da ima prebivalište na teritoriji opštine Ruma najmanje godinu dana

– da nije izgubio nijednu godinu studija

– da je položio sve ispite uz prosečnu ocenu 8.00 i više

– da nije navršio 26 godina starosti.

Kako navode u opštini, pravo na dodelu stipendija sa nešto blažim uslovima imaju i studenti iz osetljivih društvenih grupa.

Više informacija o potrebnoj dokumentaciji za prijavu nalazi se na sajtu opštine Ruma, dok se prijave podnose opštinskom Odeljenju za društvene delatnosti do 15. novembra 2018. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here