Naslovna Srem Irig Stiže gas u Opštinu Irig

Stiže gas u Opštinu Irig

PODELI

U toku je gasifikacija zapadnog dela opštine Irig, a radovi su prvo počeli u Jasku, a slede Rivica, Vrdnik i ostala naselja.

Ovo je kapitalna investicija za irišku opštinu, vredna 6,5 miliona evra koje je obezbedio „Srbijagas”. Predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović kaže da je gas pre svega ekonomičan, ali i čist i efikasan energent, a do sada ga je koristilo samo centralno mesto opštine.

  • Sada, počevši od Jaska, pokrivamo celu opštinu, i na ovaj način će biti poboljšano ne samo funkcionisanje svakog domaćinstva, već i poljoprivrede i turizma – ističe Kazimirović. –„Srbijagas” finansira projekat, dok je

lokalna samouprava pružila logističku podršku i obezbedila potrebne dozvole u najkraćem roku.

Izvršni direktor investicija u „Srbijagasu” Jovica Budimir napominje da je Irig među poslednjim opštinama u Vojvodini koje nemaju gas, ali će to uskoro biti promenjeno. Ukupno će biti urađeno 114 kilometara cevi sa sedam stanica, a prva je urađena u Jasku.

Izvođač radova je „Promont grupa” čiji vlasnik Milinko Cicmil je najavio da će radovi biti gotovi do polovine iduće godine.

  • Prijave za kućne priključke biće moguće već u toku izvođenja radova, što preporučujemo svima, jer će cena priključka biti skuplja za one koji se prijave nakon završetka projekta- napominje Cicmil. – Do kraja ove godine pojedini delovi naselja dobiće gas, a od grejne sezone 2020/21. godine svi potrošači ove opštine.

„Promont grupa” je puno uložila u irišku opštinu tokom deset godina, a po rečima Cicmila, planira da tako nastavi i ubuduće.

  • Budućnost ove opštine su zdravstvo, turizam i mladi ljudi za koje treba stvoriti uslove kako bi se rado vratili u Irig- smatra Cicmil.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here