Naslovna Vreme Stiže ledeni talas, pogledajte kakvo nas vreme čeka do kraja januara

Stiže ledeni talas, pogledajte kakvo nas vreme čeka do kraja januara

PODELI

Spremite toplu odeću, očekuju nas temperature i do -15 stepeni. Stiže veoma hladno vreme sa umerenim i jakim jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom ispod nule. 

Srpski meteorolog Đorđe Đurić za naš portal najavio je da će kraj nedelje u našoj zemlji temperatura ići i do 15 stepeni ispod nule.

On objašnjava da nakon veoma toplog početka zime, kada su temperature bile i za 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine, vreme je sada u skladu sa kalendarom.

– Za ovo doba godine ovakve temperature su očekivane, ono što mi meteorolozi zovemo ledeni talas jeste kada maksimalna dneva temperatura ne prelazi nulu – kaže Đurić.

Maksimalna dnevna temperatura biće od -5 stepeni do -0, a minimalna jutarnja se očekuje i do -10 stepeni. U nekim delovima Srbije minimalne temperature mogu biti i do -15 stepeni.

Kako Đurić dodaje, otopljenje se očekuje sredinom sledeće sedmice i temperature iznad nule, a do tada će se u nižim predelima zadržati i snežni pokrivač.

– Ovaj vikend će biti hladniji, ali nakon toga nas očekuje otopljenje koje će se zadržati do kraja januara. Moguće su pojave kiše i snega, neće biti naglih promena vremena do kraja meseca – dodao je Đurić.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda se navodi da nas veoma hladno vreme očekuje od petka 15. do srede 20. januara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here