Naslovna Srem Inđija STIŽU KINESKE INVESTICIJE: Počinje izgradnja logističkog centra

STIŽU KINESKE INVESTICIJE: Počinje izgradnja logističkog centra

PODELI

Poslednjih meseci brojne kineske delegacije posetile su opštinu Inđija, a kompanija Qingdao Rongxing prva jeodlučila da u severoistočnoj industrijskoj zoni kupi parcelu površine 9 hektara i izgradi logistički centar.

Novi logistički centar koji će kineski investitori izgraditi u Inđiji omogućiće veći broj radnih mesta i dalji razvoj opštine, kaže predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Navodi da je delegacija iz Kine, koja je posetila Inđiju, zadovoljna uslovima i dodaje da su investitori pre svega zainteresovani za prehrambenu industriju i izgradnju infrastrukture.

„U našoj industrijskoj zoni bi trebalo da se rade ozbiljni fabrički i logistički kapaciteti. Inđija sa novom industrijskom zonom koju smo opremili prethodnih 10 meseci, mogu da kažem možda malo neskromno, ali zaista tako mislim, da ima danas ubedljivo najopremljeniju i najbolju industrijsku zonu, ne samo u Srbiji nego možda i u jugoistočnoj Evropi, pogotovo kada govorimo o položaju i o opremljenosti.

Razvoj dobrih odnosa Srbije i Kine, koji je poslednjih godina sve bolji, reflektuje se i na lokalne nivoe. Kineski investitori planiraju otvaranje novih fabrika upravo u Inđiji, a usmereni su na proizvodnju automobila, prehrambenu industriju, kao i izgradnju novih saobraćajnica.

Generalni direktor kompanije Qingdao RongxingŠingvej Čao rekao je da je impresioniran Srbijom i njenim razvojnim kapacitetima.

„Oduševljen sam lepotom i istorijom Srbije, ali i veoma zadovoljan kojom brzinom se realizuju projekti koje hoćemo da pokrenemo u vašoj zemlji. Kina ima dugu tradiciju u odnosima sa Srbijom, koja traje još od bivše Jugoslavije. Želimo da održimo taj odnos i da dodatno povežemo naše dve zemlje“.

Čao dolazi iz provincije koja broji 12 miliona stanovnika, ima najveću fabriku za proizvodnju piletine koja snabdeva ceo svet i najpoznatije lance kao što je KFC.

Izgradnjom ovog logističkog centra ali i realizacijom drugih najavljenih projekata, Inđinčani neće morati da brinu za zaposlenje a samim tim porašće životni standard građana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here