Naslovna Srem Inđija Stižu novi saniteti i transportna vozila u inđijski Dom zdravlja

Stižu novi saniteti i transportna vozila u inđijski Dom zdravlja

PODELI

U cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvene zaštite i nege pacijenata, inđijski Dom zdravlja do jeseni dobija nova vozila u vidu dva saniteta, transportnog vozila i dva ili tri automobila za dežurne terenske službe. Time će se u značajnoj meri poboljšati stanje voznog parka koji je devastiran i za čije održavanje se izdvajaju velika sredstva.

Investiranje u Dom zdravlja bi bilo daleko veće da prilikom političkih promena 2016. godine nisu zatečena ogromna dugovanja, tačnije preko 300 miliona dinara samo prema dobavljačima lekova i preko 45 miliona dinara prema radnicima zbog neisplaćenih putnih troškova.

Najveće potraživanja prema Domu zdravlja ima kompanije za nabavku lekova Feniks u iznosu od 60 miliona dinara. Pregovorima je izdejstvovano da kompanija otpiše kamatu u iznosu oko 9 miliona dinara.

Inače, dogovor o rešavanju duga prema dobavljačima je postignut „na reč“, i imajući u vidu da je dinamika isplate poštovana, nije bilo potrebe za potpisivanje reprograma koji bi sitemski opteretio budžet Opštine.

Prema novoj zakonskoj regulativi upravljanje lokalnim domovima zdravlja prelazi u nadležnost Pokrajine, ali je pre toga neophodno da opštine izmire sva dugovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here