Naslovna Sport Stojačić: Prvenstvo Srbije u basketu kvalitetnije od SP

Stojačić: Prvenstvo Srbije u basketu kvalitetnije od SP

PODELI

Kao što je prvenstvo Kine u stonom tenisu jače od Svetskog šampionata, tako sa sigurnošću može da se kaže da je šampionat Srbije u basketu 3×3 kvalitetniji od Svetskog prvenstva, rekao je Stefan Stojačić igrač Limana na konferenciji za medije povodom početka basket 3×3 sezone u Srbiji.

Pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Srbije ove takmičarske sezone biće organizovana ukupno 24 turnira, od čega 15 A kategorije.

Na prvom turniru koji je proteklog vikenda održan u Sremskoj Mitrovici trijumfovao je Liman, a Stojačić je izrazio zahvalnost KSS za podršku koju pruža celokupnoj basket 3×3 zajednici.

“U Sremskoj Mitrovici smo imali izvanredno organizovan turnir. Ostvaren je veliki napredak u tom organizacionom delu koji je sada na vrhunskom nivou i dostojno prati kvalitet na terenu”, rekao je Stojačić i naglasio da su pripreme nacionalnog tima za Olimpijske igre u toku i da je želja da sa reprezentacijom Srbije osvoji zlato.

Generalni sekretar KSS Zlatko Bolić zahvalio se sponzorima koji su velika podrška u realizaciji projekata basketa 3×3 i potom dodao.

“Imaćemo dosta turnira ove godine koji će biti među najjačima u Evropi i svetu, jer imamo najkvalitetnije igrače. Na to smo ponosni”, rekao je Bolić i naveo da će novi koordinator KSS za basket 3×3 biti Dejan Đokić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here