Naslovna Sport Strelci inđijske Mladosti na kampu u Karatašu

Strelci inđijske Mladosti na kampu u Karatašu

PODELI

U organizaciji Streljačkog saveza Srbije od 1. do 7. avgusta održan je streljački kamp u Karatašu kod Kladova na kojem su pravo prisustva stekli 4 inđijska strelca, i to Gaćeša Dimitrije, Bojić Strahinja, Lukač Jovan i Džonić Lana. Takođe, na kampu je bio i trener Dragan Alimpijević.

Kamp, koji je inače veoma dobro organizovan i sproveden, bio je prilika da mladi takmičari saznaju više o tehnici i taktici gađanja vazdušnom puškom i pištoljem. Kampu je prisustvovalo 40 takmičara u kategorijama kadeta i mlađih juniora i 10 trenera iz cele Srbije.
Utisci sa kampa svih učesnika su izuzetno pozitivni a za neke od njih prva prilika za proveru stečenog znanja bio je veliki međunarodni turnir Gran Pri Novog Sada koji je na programu bio od 9. do 12. avgusta. Od inđijskih takmičara učešća na ovom takmičenju su uzeli Gaćeša Dimitrije, Gaćeša Anastasija i Bojić Strahinja.
Gaćeša je bio ujedno i najopterećeniji takmičar jer je nastupao u sve 4 discipline koje su bile na programu puškom: miks i singl vazdušnom puškom i trostav i ležeći stav malokalibarskom puškom. Kamp na Karatašu je očigledno bio koristan jer je Dimitrije u čak 3 discipline oborio lični rekord što će biti sjajna uvertira za sezonu koja počinje već u oktobru.
Solidan nastup zabeležila Gaćeša Anastasija koja je nastupala samo vazdušnom puškom a u miksu sa bratom Dimitrijem oborila je klupski rekord. Bojić Strahinja je posle nešto slabijeg nastupa vazdušnom puškom, MK puškom pucao znatno bolje i najavio napredak u novoj sezoni. Do kraja sezone MK oružjem ostala su još samo dva takmičenja za pionire. Ipak, nastup inđijskih takmičara je neizvestan jer je klub znatno iscrpljen tokom nastupa juniora i seniora, te je veliki problem sa nedostatkom municije i finansijskih sredstava jer je potrebno obaviti i nekoliko treninga na nekom od okolnih strelišta. Upravni odbor će u narednih nekoliko dana zasedati i pokušati da nađe rešenje i obezbedi nastup pionira.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here