Naslovna Srem Pećinci Stroge kazne za neodgovorne pojedince

Stroge kazne za neodgovorne pojedince

PODELI

Pećinačko Javno komunalno preduzeće „Sava“ započelo je prolećno čišćenje divljih deponija u opštini. Tokom jučerašnjeg dana radnici ovog preduzeća počeli su sa čišćenjem i uklanjanjem divlje deponije pored puta Kupinovo – Progar, koju su neodgovorni pojedinci proteklih godina pretvorili u ruglo i izvor zaraza.

Prema rečima direktora JKP „Sava“ Željka Milićevića, divlje deponije suposledica nemara nesavesnih građana, koji time stvaraju ne samo probleme njihovim sugrađanima, nego nanose i veliku štetu samoj prirodi.

“Svake godine se suočavamo sa divljim deponijama, koje zadaju muke svima, a naši radnici sa prvim toplim danima suočavaju se sa ovim teškim zadatkom. Uklanjanje divljih deponije nije ni malo lak i jeftin proces, te smo rešili da na neki način sankcionišemo nesavesne pojedince koji uporno bacaju smeće na mesta koja nisu predviđena za tako nešto. Kada završimo sa saniranjem ove deponije na putu Kupinovo – Progar, očišćeni prostor biće pod video nadzorom i postavićemo znak upozorenja da je zabranjeno bacanje smeća, a neodgovorni pojedinci koji ne budu poštovali zabranu biće strogo kažnjeni u skladu sa opštinskom odlukom o održavanju čistoće” – rekao je Milićević.

Takođe, Milićević je podsetio građane da svako naselje u pećinačkoj opštini ima odgovarajuće kontejnere postavljene na javnim mestima, kao i da je pećinačka lokalna samouprava pre dve godine delila svakoj porodici u svih 15 naselja besplatne kante za smeće, a da se usluga odnošenja smeća obavlja redovno u svim naseljima, te da je bacanje smeća van naselja ne samo kažnjivo nego i nepotrebno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here