Naslovna Blog STRUČNJAK SAVETUJE: Kada početi sa negom lica?

STRUČNJAK SAVETUJE: Kada početi sa negom lica?

PODELI

Kada treba da počnemo sa negom svog lica?

Kroz priču sa jednim cenjenim plastičnim hirurgom iz Vašingtona, shvatila sam da se granice upotrebe krema i manjih hirurških intervencija sve više spuštaju ka nižim starosnim dobima. Tanka je linija između toga da je to postao trend i toga da živimo u pretežno urbanim sredinama, prepunim štetnih materija po našu kožu, koji je čine suvom, dehidriranom, sivom… Naravno, da ne zaboravimo i diktiranje trendova od strane medija, što vezano za šminku, što za estetske intervencije i kozmetiku.

Počnite sa kremama…

Počnite što pre sa upotrebom krema. Uvek imate mogućnost da ih birate sami, ali ako nešto krene po zlu, pojava iritacija, bubuljica i slično, obratite se svom dermatologu. Kao savet, najbolje je da prvo konsultujete svog dermatologa, jer on će u startu odrediti koji je vaš tip kože i koja krema je baš za vas. Verovatno će vas na nekoj od kontrola, nakon nekoliko meseci, posavetovati da promenite kremu, jer se koža vremenom ”navikne” na supstance u njoj i vapi za novim nutrijentima.

Šta najbolje ide uz kreme?

Uz vaše kremice obavezno idu i micelarne vode za skidanje šminke, losioni i tonici za lice, ako je moguće svi iz iste kolekcije i odabrani za baš vaš tip kože. Uz sve to, preporučljivo je da uvedete dva-tri puta nedeljno i neku masku za lice ili blaži mehanički piling.

IMG_20160627_182928

Kada krenuti sa malo agresivnijim metodama?

Za malo agresivnije metode obavezno je da se obratite lekaru koji je za to specijalizovan. Moja preporuka je da to bude lekar iz domena plastične hirurgije jer on ima najviše uvida u strukturu kože ali i slojeva ispod kože i sa tim se susreće svaki dan. Danas postoji širok spektar nehirurških metoda kojima možete zaustaviti proces starenja kože ili bolje rečeno, usporiti ga.

Preporuka plastičnog hirurga iz Vašingtona je da se sa botoksom, na primer, počne već od 25.godine života. To je u meni izazvalo čuđenje, na šta mi je on dao jedno jednostavno objašnjenje, da ako u momentu samog začetka stvaranja bora, sprečimo njihovo produbljivanje i razvoj, sprečavamo i nastajanje memorijskih bora i brazda, koje u suprotnom, nakon deset-dvadeset godina neće biti izbrisive samo botoksom, već će zahtevati i druge metode. Znači, problem saseći u korenu.

Preporuke za sledeći period:

S obzirom da je lepota uvek u modi i da s vremena na vreme treba sebi da priuštite neki luksuz, bilo da ste žena ili muškarac, osmislili smo jedno veliko osveženje za vas. Odlučite se za mezoterapiju koja je u svetu poznata kao holivudski sjaj i koja pruža instant hidraciju vaše kože. Za još potpuniji efekat, pre same mezoterapije uradite blagi hemijski piling, koji ne zahteva višednevni opeoravak. Hemijskim pilingom glikolnom kiselinom se momentalno ispravlja tekstura kože. Koža se čisti, ujednačava i priprema za koktel koji sledi nakon toga, pri čemu sve hranljive materije dolaze baš u slojeve kože kojima su najpotrebinije. Posle toga sledi bogata maska i vi ste spremni za leto. Poželjno je ovaj tretman ponoviti nekoliko puta u razmaku od nedelju-dve dana. Sve što posle ostaje je da par puta radite tretmane održavanja. Garantujemo vam odlične rezultate.

U Skin Care Centru u Beogradu za vas smo spremili posebno letnje sniženje koje traje ceo jul: uz svaki uplaćeni tretman mezoterapije lica, dobijate glikolni piling gratis.


Kontaktirajte nas da na vreme zakažete svoj tretman.
Tamnavska 1, Beograd, 065/400-4321
Ili preko stranice: EstetikaBeograd

NADA-kolumna

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here