Naslovna Magazin Zdravlje Studenti i profesori Filozofskog fakulteta u velikom broju dali krv

Studenti i profesori Filozofskog fakulteta u velikom broju dali krv

Foto: rtv

NOVI SAD – Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novog Sada, organizovali su prvu u nizu akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini. Apelu su se odazvali brojni studenti i profesori Filozofskog fakulteta, među kojima je bilo i onih koji su se na taj humani čin odlučili prvi put.

Sledeći postulat da “krv treba da čeka pacijenta, a ne pacijent krv”, Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novog Sada, 365 dana u godini sprovodi na terenu, u institucijama i ustanovama. Danas su njihove ekipe bile na Filozofskom fakultetu.

Da krv vredi koliko i život koji je njome spasen, prošle godine dokazalo je 55.500 građana Vojvodine, od kojih su se akcijama dobrovoljnog davanja krvi najviše odazvali meštani Inđije i Bačke Palanke.

Profesoru Filozofskog fakulteta, Vladimiru Baroviću, ovo je dvadeseti put da donira krv. Kako kaže, osećaj da će možda baš vaša doza krvi spasiti nečije živote, nezamenljiv je.

Iako su ispitni rokovi u toku, to nije sprečilo 70-tak studenata Filozofskog fakulteta da izdvoje desetak minuta svoga vremena, dobrovoljno daju krv i na taj način spasu nečiji život. Već tradicionalno na Filozofskom fakultetu ovom humanom gestu priključuje se i veliki broj profesora.

Ovo je samo prva u nizu akcija koje će biti organizovane širom Vojvodine u ovoj godini, kojima se možete priključiti i vi i time se upisati u veliku porodicu humanih ljudi.

IZVORrtv
Prethodna vestJevrem Ješa Vidić dobija spomen ploču
Sledeća vestRukometni Kup: Inđijke i Novosađanke ispale

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here