Naslovna Dogadjaj Studio modernog i klasičnog baleta „Olena”

Studio modernog i klasičnog baleta „Olena”

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – Protekla Dečija nedelja za članove baletskog studia „Olena” bila je prepuna plesnih aktivnosti.

Ponedaljak 7. oktobra uspešno su se predstavile svojim plesnim performansom Nataša Kević i jedan od najmlađih članova Milijana Kević deci u predškolskoj ustanovi i tako ulepšali jedan dečiji dan.

Javni čas baleta kojim su se predstavile učenice baletske škole Nataša Kević, Eleonora Jokić Runtić, Sandra Prokić i Katarina Čolić održan je u Biblioteci „Gligorije Vozarević” proteklog četvrtka 10. oktobra.

na zadovoljstvo svih prisutnih ljubitelja baleta.Gost ovog baletskog prikaza bila je Gabrijela Teglaši Jojkić predsednik udruženja baletskih umetnika Vojvodine koja se osim što je svojim prisustvom uveličala ovaj događaj i predstavila publici kao baletski umetnik tako i kao književnik govoreći o svojoj knjizi „Pisma iz Portugala”.

Najlepši događaj za članove „Olene” je bio odlazak na prvo takmičenje u sezoni koje su organizovali Fest tim i domaćin i organizator Plesni klub „Lana” i predsednik kluba Svetlana Subotić u Novim Banovcima.

Najmladji članovi studia u kategoriji beba, plesnim stilom Art dance sa koreografijom „Wich Doctor” osvojili su prvo mesto a zlatne medalje ponosno su ponele kući: Jovanović Nevena, Jovanović Andrea, Kević Milijana, Andrea Ratić, Nela Milisavić, Valentina Velić, Ana Đorđević, Sofija Jevtić i Mia Duđjerski.

U kategoriji Mini Open koreografijom „Bongo” predstavile su se Nevena Podgorica, Nina Lončarević, Lana Dudok, Sara Marin, Angelina Petrović, Iskra Gligorić, Maja Šumanski i Tamara Cvijetić i svojim nastupom osvojile prvo mesto.

Sledeće takmičenje je Prag Dance Open 31. oktobra i predstavnik studia na ovom takmičenju je Eleonora Jokić Runtić kao dobitnica specijalne nagrade.

A već sredinom novembra za sve ljubitelje plesnog pokreta sprema se i jesenji koncert koji će secodržati u pozorištu „Dobrica Milutinović”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here