Naslovna Srem Studio OLENA učestvovao na spektaklu u Madlenianumu

Studio OLENA učestvovao na spektaklu u Madlenianumu

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

BEOGRAD – Treći internacionalni dečiji baletski festival održan je 27. novembra u Beogradu na sceni Opere i teatra Madlenianum a u organizaciji Baletskog studia „Adagio”.

Mladi baletski plesači iz svih većih  gradova iz Srbije i gostima iz Republike Srpske i Rusije pokazali su izvanredno znanje i poznavanje baletske tehnike pa i drugih plesnih disciplina.

Izvanredan nastup malih plesača iz Kragujevca, Niša, Baletske škole „Dimitrije Parlić” iz Pančeva, Beograda, Požarevca, Bijeljine, Moskve, Sremske Mitrovice, propraćen je gromoglasnim aplauzom od strane publike, a svi učesnici su dobili diplome i medalje, festival nije bio takmičarskog karaktera ali svakako su učesnici bili nagrađeni.

Studio modernog i klasičnog baleta Olena iz Sremske Mitrovice, predstavio se sa šest koreografija: Solo Ena Danenbaum koreografija „Afraid”, solo Andrea Ratić koreografijom „Maskarada”, solo Nela Milisavić koreografijom „Rainbow”, duo Andreja i Nevena Jovanović koreografijom „Valcer lutaka”, duo Sofija Matanić i Sofija Matić koreografija „Devojčica i cvet” i seniorska grupa Eleonora Jokić Runtić, Jovana Komadinović, Katarina Ilić, Sara Marin i Danijel Strniša koreografija „Katrin”.

Hvala direktorki festivala Oliveri Stanojević Mitrović na pozivu i na divnoj organizaciji. Naš baletski studio sprema se i za sledeća takmičenja u organizaciji Dance Now tima ali za sve ljubitelje plesa i baleta sprema se „Plesna čarolija” za 18. decembar sa početkom u 19 sati u mitrovačkom pozorištu „Dobrica Milutinović, najavila je Svetlana Olena Rimac koreograf studia.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here