Naslovna Dogadjaj „Stvarno važna” kartica u našem gradu

„Stvarno važna” kartica u našem gradu

Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – Predstavnici Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) posetili su Sremsku Mitrovicu i razgovarali sa predstavnicima Fondacije Ana i Vlade Divac, predstavnicima lokalne samouprave Svetlanom Milovanović, zamenicom gradonačelnika Sremske Mitrovice i Vojislavom Mirnićem, načelnikom sektora za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Mirjanom Krsmanović predsednicom nevladine organizacije Dečji svet kao i sa Danilom Ljevnajićem vlasnikom restorana “La’Sta” koji se prvi priključio projektu za razvoj lokalne zajednice „Stvarno važna kartica” u Sremskoj Mitrovici.

Stvarno važna kartica predstavlja inovativni model prikupljanja sredstava u vidu potrošačke kartice lojalnosti koja povezuje građane, nevladine organizacije i lokalne kompanije u cilju promocije dobročinstva i solidarnosti u lokalnim zajednicama.

Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika povodom Projekta za razvoj lokalne zajednice „Stvarno važna kartica” rekla je: „Kartica je bitna za sve naše sugrađane jer prilikom korišćenja ove kartice mogu da ostvare popust i do 5% što zavisi od vlasnika trgovinske radnje ili ugostiteljske radnje, a veoma je bitno istaći da se jedan procenat od te prodaje donira u budžet Grada. Kada skupimo određenu količinu sredstava za koju mislimo da je dovoljna, možemo je usmeriti u projekte koji su predloženi od strane naših građana, uglavnom će to biti oblast kulture ili socijalne i zdravstvene zaštite. Apelujem na sve naše sugrađane, ovim putem, koji žele da se priključe ovoj akciji mogu da se informišu na njihovom sajtu, mogu i preko nas jer nam je zaista stalo da što više prodajnih objekata imamo u Sremskoj Mitrovici gde možemo da koristimo Stvarno važnu karticu jer samim tim ćemo imati i više sredstava u budžetu Grada. Ovo je lep primer dobre prakse kada zajedno nevladina organizacija, udruženje građana, lokalna samouprava, privrednici jednog grada i građani učestvuju u zajedničkoj akciji koja će svakako doneti dobro našem gradu. Zahvalila bih se i Fondacij Divac što su naš grad Sremsku Mitrovicu odabrali kao jedan od pet gradova u Srbiji gde će se primenjivati Stvarno važna kartica za sada je to restoran “La’Sta” i “Pizzeria La Gioia” ali mislim da treba više informisati našu javnost i mislim da će zaista ljudi biti zainteresovani da se pridruže ovoj akciji.”

Korišćenjem Stvarno važne kartice kod lokalnih biznis partnera, koji su su se priključili ovom projektu, građani ostvaruju pravo na popust pri svakoj kupovini. Istovremeno, određeni procenat svih plaćanja obavljenih uz korišćenje ove kartice biće doniran lokalnoj zajednici i upotrebljen za finansiranje projekata izabranih od strane građana. Više informacija o samoj kartici, loklanim biznisima koji učestvuju u projektu, nalaze se na https://stvarnovazna.rs.

Stvarno važna kartica je aktivna u Sremskoj Mitrovici, a gradovi koji su takođe uključeni su Kruševac, Novi Pazar, Leskovac i Obrenovac. Cilj projekta je proširivanje na druge gradove i opštine u Srbiji.

Ovaj događaj deo je Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansijski podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

IZVORsirmiuminfo
Prethodna vestObeležen Svetski dan mentalnog zdravlja promotivnim aktivnostima
Sledeća vestSportski vikend pred nama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here