Naslovna Srem Ruma Stvoreni preduslovi za bulevarsku rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića u Rumi

Stvoreni preduslovi za bulevarsku rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića u Rumi

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Usvajanjem Predloga Odluke o donošenju Izmena i dopuna Plana Generalne regulacije Rume na današnjem skupštinskom zasedanju stvorili su se preduslovi za bulevarsku rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića u Rumi.

Opština Ruma planira da konkuriše i za sredstva sa viših nivoa vlasti, pa je bilo neophodno izmeniti Plan detaljne regulacije, kazao je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

“Ulica Vuka Karadžića je strateški veoma važna ulica za odvijanje saobraćaja na teritoriji našeg grada. Želja nam je da u toj ulici projektujemo saobraćajnice bulevarskog tipa, koje će za naredni duži period moći da podmire kapacitet i frekvenciju saobraćaja. Mislimo da ćemo dobijanjem sredstava od strane Vlade AP Vojvodine uspeti da ovaj projekat realizujemo i to je jedan od najkapitalnijih projekata na koji računamo. Da bismo uopšte u tu priču ušli mi smo morali da izvršimo promenu planske dokumentacije, sad je taj administrativni deo zaokružen, ostaje samo da dobijemo pozitivnu ocenu od viših organa vlasti i da ovu stratešku investiciju realizujemo u narednih godinu dve dana”, izjavio je Kovačević.

Odlukom o izmeni Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije naseljenog mesta Dobrinci biće stvorena pravna osnova za ozakonjenje objekata i legalizaciju kuća u južnom delu naselja.

Usvojena je i Odluka o izgledu uniforme i oznaka, boji i načinu označavanja vozila i plovila i posebnoj opremi komunalne milicije.

“Ovo  je jedna u nizu odluka koje smo na poslednjih nekoliko sednica Skupštine usvojili, a sve u cilju priprema za organizovanje Komunalne milicije na teritoriji naše opštine, a mislim da su se donošenjem ove odluke stekli svi uslovi da se raspiše konkurs za polaganje obuke za ovu dužnost i da privodimo  kraju tu aktivnost koja će nadam se doprineti da poboljšamo komunalni red u opštini Ruma”, rekao je Kovačević. 

Izglasana je i Odluka o naknadama za korišćenje javnih površina na teritoriji opštine Ruma. Cene nisu menjane u proteklih pet, šest godina, a i sa povećanjem cene će biti najniže u okruženju, poručio je Kovačević.

Odbornici su podržali i nekoliko odluka vezanih za socijalnu zaštitu, kako bi se proces sertifikovanja Ustanove “Solidarnost” Ruma za pružanje usluga socijalne zaštite uspešno sproveo.

Opština Irig se opredelila da ubuduće usluge iz domena planiranja poveri rumskom Javnom preduzeću urbanizam i izgradnja Ruma. Tim povodom usvojena je Odluka o organizovanju Javnog preduzeća urbanizam i izgradnja Ruma, pa će tako pomenuto javno preduzeće imati zakonski osnov da u punom kapacitetu radi i na teritoriji iriške opštine.

“Ovo značajna odluka za naše javno preduzeće, s obzirom na to da će ono voditi poslove planiranja za teritoriju opštine Irig i time će povećati svoje izvorne prihode i mislim da će uticati na kvalitetniji rad ovog preduzeća”, ocenio je Kovačević.

Napravljene su i izmene u Nadzornom odboru Javnog preduzeća urbanizam i izgradnja Ruma, za predsednika je izabran Nikola Đuričić, a predstavnik Iriga će biti Ivana Rušpaj, a došlo je do promena i u školskom odboru OŠ “23. oktobar” Klenak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here