Naslovna Hronika Suđenje Čajeviću opet otkazano

Suđenje Čajeviću opet otkazano

PODELI
Foto: Pixabay

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas nije održano suđenje Milošu Čajeviću zbog silovanja, zastrašivanja, terora i nečovečnog postupanja prema civilima nesrpske nacionalnosti u Brčkom 1992. godine. Naredni glavni pretres zakazan je za 4. februar sledeće godine.

Čajević se, inače, nalazi u zatvoru u Sremskoj Mitrovici gde služi šestogodišnju kaznu zbog ubistva 66-godišnje Bošnjakinje F. H. iz maja 1993. godine.

Tužilaštvo za ratne zločine tereti Čajevića, bivšeg pripadnika interventnog voda rezervnog sastava policije Brčko, da je u periodu maj – jun 1992. godine, odveo N. A. u kuću F. R., u kojoj su boravili pripadnici tog interventnog voda. N. A. je u kući bila više od 20 dana, gde je gotovo svakodnevno prinuđivana na seksualne odnose. Čajević se tereti i da je od 10. do 12 maja 1992. u logoru „Luka“, zajedno s drugim uniformisanim licima, naredio S. A. da udara svog brata M. A.

Takođe, prinudio je braću da jedan nad drugim vrše oralni seks.

Čajević se tereti i da je 27. maja 1992. u Brčkom, dovezao ranjenika D. B. iz logora „Luka“ u stan M. B. u kom se nalazilo nekoliko lica nesrpske nacionalnosti. Između ostalog je G. H. udario u glavu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here