Naslovna Deca SUPER BAKA iz Novih Banovaca skuplja bakšiš za decu!

SUPER BAKA iz Novih Banovaca skuplja bakšiš za decu!

PODELI
Foto: Privatna arhiva

U jednoj pekari u Novim Banovcima, u blizini Osnovne škole „Nikola Tesla“, stoji providna kutija puna para. A na kutiji zanimljiv natpis: „Bakšiš prilog za decu koja nisu dobila parice za užinu. Deco, tražite slobodno. Parice u kutiji su za vašu užinu.“

Još jedna akcija zaplene duvana!

Kutiju svakodnevno pune mušterije novcem koji im ostane od kupovine peciva, a vlasnice Rada Korda i njena ćerka Andriana Ristić su za godinu dana, koliko i traje ova akcija koju su same osmislile, nahranile mnogo dece.

-I pre ove kutije davale smo užinu deci koja nisu imala novca da je kupe. Onda smo na predlog naše prijateljice Marice stavile kutiju u pekaru i mogu vam reći da je odziv bio fenomenalan. Ljudi su ostavljali kusur, deca su u početku dolazila stidljivo po užinu, a sada je to sasvim normalna stvar – kaže Andriana Ristić, vlasnica i vaspitačica u vrtiću.

Foto: Privatna arhiva

U toku dana Rada i Andriana nahrane i po desetoro gladne dece, uglavnom one lošeg materijalnog stanja. A deca i te kako umeju da se zahvale.

-Za Osmi mart su mami poklonili divan buket cveća, a kad nam stigne roba, obavezno nam pomognu oko utovaranja kutija – priča Andriana.

Ova humana priča potvrđuje onu izreku „nečije malo je nekome puno“, a mi vas pitamo da li je reč humanost i dalje u vašem rečniku.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here