Naslovna Deca SUPER TRIK Učiteljica smislila način kako da natera decu da REDOVNO PERU...

SUPER TRIK Učiteljica smislila način kako da natera decu da REDOVNO PERU RUKE

Foto: rtv

Malu decu ponekad je teško naučiti da često moraju da peru ruke i vode brigu o higijeni, pogotovo u vreme korona virusa i zaraza. Jedna učiteljica trećeg razreda iz Misurija u SAD otkrila je odličan trik kojim je naučila decu da često peru ruke, što je oduševilo društvene mreže.

Učiteljica, Šauna Vuds (29) ima posebno napravljen pečat na kom piše “Ms. Woods”, koji inače koristi za označavanje svojih knjiga u učionici, ali prošle nedelje počela je da stavlja pečat na ruku dece. Deca koja do kraja dana dovoljno puta operu ruku i uspeju da skinu svu boju, dobijaju nagradu, piše “Dejli mejl”, a prenosi hrvatski “Večernji list”.

– Radimo sve što možemo da se rešimo bakterija u učionici 550. Učenici se “pečetiraju” na početku dana. Ako ga operu do kraja dana, dobijaju nagradu. Stvarno se trudimo – napisala je ova kreativna učiteljica na svom Fejsbuku.

Šauna je rekla kako je inače u ovo doba godina povećan broj bolesti i zaraza, ali s današnjom situacijom je još gore. Iako u učionici postoji umivaonik, sredstvo za dezinfekciju i vlažne maramice, ona pokušava na sve načine da natera decu da tokom dana peru ruke.

Prvog dana deci je ovo bilo takmičenje kako bi dobili nagrade, ali nakon nedelju dana korišćenja, već im je prešlo u naviku da redovno peru ruke. Njena objava je oduševila ljude i dobila je puno komentara podrške.

– Kakva dobra ideja! Nije lako podstaći decu da tokom celog dana peru ruke, tako da je svaka inicijativa dobra – glasio je jedan od komentara.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa koronavirusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”:011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

IZVORblic
Prethodna vestKol centar za pomoć najstarijim sugrađanima
Sledeća vestHapšenje zbog droge u Sremskoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here