Naslovna Magazin Zdravlje Superhrana za podizanje raspoloženja

Superhrana za podizanje raspoloženja

Foto: nsuzivo

Energija vam je splasnula? Namirnice i hrana puna vitamina, proteina, voća, povrća i celih žitarica može stvoriti čudo kada se radi o “punjenju” tela energijom.

ZELENI ČAJ

Zeleni čaj je savršen za podizanje energije. On sadrži antioksidantna jedinjenja, koja imaju svojstva protiv raka i mogu umanjiti rizik od drugih hroničnih bolesti.

CRVENA PAPRIKA

Crvene paprike imaju više vitamina C nego narandže. Ovo povrće, sa malim brojem kalorija, poboljšava vaše raspoloženje.

KEFIR
Ovaj fermentisani mlečni napitak sličan jogurtu, osim što pomaže u varenju i poboljšava imunitet, može podići vaše raspoloženje.
BANANE

Vitamin B6 koji se nalazi u ovom voću može pomoći u smanjivanju simptoma PMS-a koji su u vezi sa raspoloženjem.

SITAN SIR

Više ne potcenjujte više dobri stari zreli sitni sir. On pruža mnogo proteina i triptofana, esencijalne aminokiseline povezane sa poboljšanjem raspoloženja, dokazano je u nekoliko studija.

MALINE

Bez krivice se možete prepustiti grickanju ovog voća. Jedna šolja bobica sadrži samo 5 grama šećera. A ono što je najbitnije, utiče na raspoloženje.

ŠPARGLA 

Osim što vas može spasiti otečenosti, špargle su lake za spremanje i pomažu u brzom podizanju raspoloženja. Možete ih posoliti, staviti da se zapeku u rerni i imate zdravu i brzu užinu.

SMOKVE

Prispavalo vam se, ali ne želite da odmorite ili imate posla? Onda uzmite smokvu, koja je sadrži minerale, poput kalijuma i gvožđa, koji rade u korist protoka krvi i kontrakciji mišića.

IZVORnsuzivo
Prethodna vestBRAZIL: Prvi slučaj koronavirusa u izolovanom plemenu u Amazoniji
Sledeća vestSaveti za prirodno brži rast kose

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here