Naslovna Srbija Sutra pred sudom nadrilekar Knežević iznosi odbranu

Sutra pred sudom nadrilekar Knežević iznosi odbranu

PODELI
Foto: Informer

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu sutra bi trebalo da se nastavi suđenje fizioterapeutu Savi Kneževiću (23) iz Batajnice, i njegovjoj majci Danijeli (49), povodom optužbi da su se bavili nadrilekarstvom i prevarili sedam pacijenata.

Oni treba detaljno ca iznesu svoju odbranu, dok su na početku suđenja u novembru kratko negirali dela koja im se stavljaju na teret.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, kao i za prevaru i falsifikovanje isprave, dok se njegova majka tereti da mu je pomagala u izvršenju teškog dela protiv zdravlja ljudi.

Tužilaštvo je za Kneževića predložilo kaznu od osam i po godina zatvora i novčanu kaznu od 800.000 dinara, dok je za majku tražilo godinu dana kućnog zatvora.

U uvodnim rečima tužilac je najavio da će tražiti veštačenje i reprodukciju snimka na kojem se vidi kako Knežević “vrši tu delatnost”.

Kneževićevi advokati su sa druge strane odbacili navode optužnice, tvrdeći da će dokazati da se nije radilo sve tako kako je opisano u optužnici.

Glavni svedok odbrane biće Valerij Montan, osnivač akademije za estetsku hirurgiju iz Italije, u kojoj se Knežević navodno školovao.

Prema optužnom predlogu tužioca, Knežević se u neregistrovanoj ordinaciji “Dr Sauvage” na Terazijama, od 2. januara 2020. do 8. aprila prošle godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Tvrdi se da je izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Tužilaštvo navodi da je reč o sedam pacijenata.

Nakon toga, kako se navodi, pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom – lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here