Naslovna Srem Sremska Mitrovica Sutra se pliva za Časni krst

Sutra se pliva za Časni krst

PODELI

Svebor družina “Sveti Dimitrije” i Srpska pravoslavna Crkvena opština sremsko-mitrovačka pri hramu Sv. Arhiđakona i prvomučenika Stefana, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva Vladike Eparhije sremske gospodina Vasilija, a pod pokroviteljstvom Gradske uprave Sremske Mitrovice i ove godine organizuje na religiozno-narodni način proslavu Bogojavljenja, jednog od najstarijeg i najvećeg hrišćanskog praznika.

Na obali reke Save, kod Hrama Svetog Arhiđakona i prvomučenika Stefana, sutra će se po dvadeseti jubilarni put tradicionalno proslavljanje Bogojavljenja i plivanje u reci Savi za Krst časni.

Sveta arhijerejska Liturgija u 9:30 časova, zatim oko 11 časova ispred Hrama je osveštenje vode, prigodni program i nakon toga blagosiljanje plivača koji će kroz špalir školske dece u svečano obučenim stiharima, predstavnika vojske, policije i okupljenog naroda, sa litijama sići do reke i oko 12 časova zaplivati do krsta.

Po završetku plivanja biće proglašen pobednik u plivanju za Časni krst i biće dodeljena priznanja kao i svim ostalim učesnicima-plivačima i dobrotvorima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here