Naslovna Dogadjaj Sutra se u Rumi održava operativno taktička vežba

Sutra se u Rumi održava operativno taktička vežba

Foto:ruma.rs

RUMA – Opština Ruma je jedna od 50 lokalnih samouprava koje će u petak, 5. novembra 2021. godine, uzeti učešće u operativno-taktičkoj vežbi subjekata i sistema zaštite i spasavanja “Sistem 2021”.

Tim povodom danas su u Gradskoj kući obavljene završne pripreme za sutrašnju pokaznu vežbu koja se organizuje pod ingerencijom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom vežbe subjekti iz sistema zaštite i spasavanja prikazaće spremnost i sadejstvo u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko-tehnološke nesreće, demonstrirajući obučenost za delovanje u vanrednim situacijama.

Iako će sutrašnja vežba u Rumi biti organizovana realno, kao da se nepredviđena nesreća stvarno dogodila, Opština Ruma APELUJE NA GRAĐANE DA BUDU SPOKOJNI, nema razloga za brigu, jer će se na bezbedan i profesionalan način simulirati reakcija civilnog sektora zaštite i nadležnih službi i institucija u rešavanju kriznih situacija.

Početak dvočasovne vežbe je zakazan u 10 časova, a ona će se odigrati na nekoliko lokacija u Rumi i to: u Gradskoj kući; u kompaniji Jakob Beker (Industrijska ulica – mesto “akcidenta”); u delu ulice Miša Uboja (mesto za evakuaciju); i u Sportskom centru Ruma (mesto zbrinjavanja).

Vežba, koja će po prvi put, od vremena bivše SFRJ, biti izvedena u ovakvim razmerama i formatu istovremeno će se održati na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji.

U operativno-taktičkoj vežbi “Sistem 2021” učestvovaće oko 8.000 ljudi, pripadnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, Vojske Srbije, Gorske službe spasavanja, subjekata i snaga jedinica lokalne samouprave, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa.

IZVORruma.rs
Prethodna vestU Srbiji 11. novembar je neradan dan, zlate li zašto?
Sledeća vestZatvorene ulice za saobraćaj zbog uličnih trka

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here