Naslovna Srem Šid Sutra u Šidu izložba “1 slikar 10 fotografija 20 umetničkih dela”

Sutra u Šidu izložba “1 slikar 10 fotografija 20 umetničkih dela”

PODELI

Za sve ljubitelje umetnosti, sutra u Galeriji slika ”Sava Šumanović” u Šidu, biće otvorena izložba pod nazivom “1 slikar 10 fotografija 20 umetničkih dela”. Izložba je ostvarena u saradnji Galerije slika “Sava Šumanović” i vlasnika Color Press Group-a Roberta Čobana. Svrha izložbe jeste da se na nov način predstavi stvaralaštvo Šumanovića, jednog od najznačajnijih srpskih slikara.

Na sutrašnjoj izložbi biće postavljeno 10 fotografija naših savremenih fotografa inspirisanih delima slikara Save Šumanovića, a biće izloženo i 20 dela velikog umetnika, o kojima će govoriti direktorica Galerije Vesna Burojević. Fotografi koji su učestvovali u projektu su: Dušan Jauković, Đorđe Odanović, Jovana Mladenović, Braca Nadeždić, Sever Zolak, Miša Obradović, Martin Candir, Željko Škrbić, Irena Savičić i Nebojša Babić.

Došli  smo na ideju pre nekoliko meseci da spojimo savremene srpske umetnike – fotografe i Savu Šumanovića, kao jednog od najvećih srpskih slikara. Pozvali smo 10 fotografa da urade foto-reminiscencije na 10 savremenih slika. Svaki od fotografa je odabrao jednu od Savinih slika i preko leta uradio svoje viđenje tog platna, sa savremenim modelima. Pored svakog originalnog platna, biće izložena i fotografija, kaže  Robert Čoban, i dodaje da program obuhvata i muzičke performanse.

Zbog pripremanja prostora za ovaj događaj Galerija je zatvorena za posetioce danas i sutra. Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić otvoriće izložbu sutra u 19 časova.

 

N.G.P.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here