Naslovna Deca Sutra uveče svečano otvaranje Dečijeg kulturnog leta u Pećincima

Sutra uveče svečano otvaranje Dečijeg kulturnog leta u Pećincima

PODELI

Dečije kulturno leto koje organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci svečano će biti otvoreno u četvrtak 1. jula na šetalištu u centru Pećinaca sa početkom u 19.00 časova.

Najpre će centrom Pećinaca prodefilovati polaznici Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni“ koji će se predstaviti sa svojim maskama. Nakon defilea, sledi izbor najbolje maske, a najmlađi će zatim biti u prilici da pogledaju dečju predstavu „Dečak koji nije hteo da odraste“ rađene po motivima priče „Petar Pan“.

Potom će se od 20.00 časova publici predstaviti polaznici Dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centra tokom Javnog časa, a nakon toga sledi još jedna interaktivna predstava za decu „Devojčica sa crvenim kačketom“ rađene po motivima priče „Crvenkapa“.

Obe interaktivne predstave su rađene u produkciji pećinačkog Kulturnog centra i prilagođene su deci svih uzrasta. Predstave u kojima igraju Jelena Nedeljković i Bojan Naić režirao je student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca.

Ovogodišnje Dečije kulturno leto traje od 1. do 31. jula, a sadržaji će se organizovati u svim naseljima pećinačke opštine. Tokom mesec dana najmlađi u svih 15 naselja svakog četvrtka, petka i subote, od 19.00 časova, biće u prilici da uživaju u dečijim predstavama na otvorenom.

Već u petak 2. jula u dvorištu Etno kuće u Kupinovu deca će imati priliku da pogledaju predstavu „Dečak koji nije hteo da odraste“, dok će u subotu 3. jula na platou u parku Šimanovaca biti prikazana predstava „Devojčica sa crvenim kačketom“. Predstave počinju u 19.00 časova.

Za sve mališane pripremljeni su prigodni pokloni. Kulturni centar Pećinci i ovogodišnje Dečije kulturno leto realizuje u saradnji sa obrazovnim institucijama i mesnim zajednicama sa teritorije naše opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here