Naslovna Politika Svako ko misli da može nekoga da ugrozi imaće posla sa državom

Svako ko misli da može nekoga da ugrozi imaće posla sa državom

PODELI
Foto: Screenshot

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, poručio je danas u Priboju Srbima i Bošnjacima, kako je rekao, svakome ko pomisli da može nečiju kuću da ugrozi i život, nečiju crkvu ili džamiju, da će imati posla sa državom koja će po tom pitanju reagovati nemilosrdno.

Vučić je povodom nedavnih incidenata na nacionalnoj i verskoj osnovi u Priboju, na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave, političkih partija, privrednicima i predstavnicima obe verske zajednice, podsetio da Srbi i Bošnjaci vekovima žive zajedno u Priboju.

Takođe, zamolio je građane da ne izazivaju državu u tom smislu, pošto je njen posao da obezbedi sigurnost svim ljudima.

Kada je reč o ljudima koji su uzvikivali u tim incidentima da će Sjenica biti nova Srebrenica i slično, predsednik je rekao:

– Ne samo da će biti kažnjeni, nego će (policajci) dobiti i premeštaj iz Priboja. Vodi se ne samo disciplinski postupak već i tužilac radi svoj posao. Takođe, vodi se i postupak protiv dece i mladih koji su pevali – pucaj u džamije.

Vučić je rekao da je odmah dobio odgovor od Srba da im je uzvraćeno na gori način.

– Svi ljudi koji misle da treba da prete posle klanjem dece i ne znam čime sve, sa tim mora da se prekine. Svi ti koji bi da kolju nečiju decu – završiće iza rešetaka, kao svi oni koji bi da pucaju i ubijaju nekoga. Prema džamijama moramo da se odnosimo jednako kao i prema našim crkvama i manastirima. Da poštujemo muslimane i kao što se mi krstimo pred ikonama i oltarom, da poštujemo to gde se oni klanjaju, naglasio je Vučić.

Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša i zaštitićemo svakoga, poručio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here