Naslovna Srem Ruma Sve je spremno za jubilej Rume: KOGA BISTE VOLELI DA VIDITE NA...

Sve je spremno za jubilej Rume: KOGA BISTE VOLELI DA VIDITE NA BINI?

PODELI

Proslava ovogodišnjeg Dana Opštine Ruma biće svečanija s obzirom da je u pitanju i obeležavanje stogodišnjice od Velikog narodnog zbora u Rumi i odluke o prisajedinjenju Srema Srbiji.

A ko će to izaći na binu i šta je to Ruma pripremila povodom proslave velikog jubilega grada?

Poznata estradna umetnica, Svetlana Ceca Ražnatović nastupće na velikom koncertu koji će biće upriličen za sve građane povodom proslave dana Rume, 24. novembra na Gradskom Trgu, sa početkom od 21h.

“Položićemo vence na spomenik dr Žarku Miladinoviću, u Crkvi Silaska Svetog Duha na apostole biće služena liturgija, a nakon čega će u porti hrama biti osvećena i kapela posvećena Sv. Stefanu Dečanskom. U Kulturnom centru “Brana Crnčević” biće održana svečana sednica, na kojoj ćemo dodeliti i pomenuta priznanja najzaslužnijim građanima naše opštine. Ono što je sada već izvesno u večernjim satima biće održan i koncert Svetlane Cece Ražnatović. Donatori i privrednici koji su započeli i realizovali velike investicije u našem gradu poklanjaju građanima Opštine Ruma za njihov dan ovaj veliki koncert”, najavio je Mančić.

Predsednik opštine Ruma: Naš grad je lider u Sremu

Dan Opštine Ruma i gradsku slavu zvanično će biti otvorena rekonstruisana Glavna ulica.

“Za saobraćaj će biti otvorena Glavna ulica koja će sigurno biti na ponos svim građanima u Opštini Ruma. Tog dana ćemo se zahvaliti i najzaslužnijim pojedincima i kolektivima iz naše opštine, za doprinos razvoju opštine. A ceo taj dan biće posvećen obeležavanju Dana Opštine Ruma i gradske slave“, rekao je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

Predsednik Slađan Mančić istakao je da je napravljen rezultat kakav Ruma u prošlosti nije zabeležila, te da je ova lokalna samouprava pokazala da zna da domaćinski vodi Opštinu, koja je lider u Sremu i konstatovao da ima većih gradova od Rume, ali i da je u ovom momentu, Ruma za korak ispred svih.

Sremski biser bogat istorijskim nasleđem

“To pokazuje naše odgovorno ponašanje prema našem gradu i opštini jer smo se borili da “dovučemo” novac sa viših nivoa vlasti. Sve ukazuje da ćemo ovu godinu završiti sa budžetom od preko 2 milijarde dinara, što ide u prilog tezi da je budžet za ovu godinu realno projektovan”, smatra Mančić.

Centralni deo Glavne ulice od danas biće zatvoren za saobraćaj.

Danas od 9 sati za saobraćaj će biti zatvorena Glavna ulica i to u delu od Malog parka (Ul. 27.oktobar -Partizanska) do Velikog parka (Trg oslobođenja).

Natalitet puni vrtiće u Rumi

Takođe za saobraćaj će biti zatvorene i dve prilazne ulice ka Gradskom trgu:

-Orlovićeva ulica u delu od semafora(Ul. 15 maj/15. avgust) do Glavne ulice;

-Železnička ulica od zgrade Osnovnog suda (JNA ulica) do Glavne ulice.

Opština Ruma obaveštava građane da će ulice biti zatvorene za saobraćaj do završetka svečanosti proslave Dana Opštine i moli ih za strpljenje kako bi se na dostojan način obeležili ne samo veliki praznici: Dan Opštine i gradska slava, već i značajan jubilej Stogodišnjica prisajedinjenja Srema Kraljevini Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here