Naslovna Srem Inđija Sve je spremno za prvi let balonom na Krčedinskoj adi

Sve je spremno za prvi let balonom na Krčedinskoj adi

Foto: TO opštine Inđija

INĐIJA – Sinoć je je u Ambasadi Republike Turske u Beogradu održan svečani prijem povodom realizacije projekta “Srpska Кapadokija” i dolaska turske posade koja će upravljati balonima na Кrčedinskoj adi.

Turistička organizacija opštine Inđija i NJ.E. Ambasador Hami Askoj organizovali su ovaj skup kako bi veče uoči prvog leta na jednom mestu okupili predstavnike institucija i pojedince koji su pružili podršku realizaciji projekta u proteklom periodu.

“Kada mi je prvi put predložena realizacija ovog projekta nisam uopšte verovao da to može da se tako brzo realizuje. Međutim sve se desilo veoma brzo, veliko je interesovanje u Srbiji za turizam i odlazak u Tursku. Samo ove godine je bilo 360.000 srpskih turista, smataramo da će još više da ih bude. Takođe smo otpočeli direktne letove za Ankaru. Imao sam na početku neku dozu sumnje da li će sve to funkcionisati, međutim evo sad Air Srbija ima 4 leta nedeljno. Samim tim letovima za Ankaru, Kapadokija nam je postala bliža. Imamo sada novi projekat, imamo 7 balona, takođe iskusne pilote među kojima je i 1 žena pilot. Ostvarićemo taj svoj cilj što se tiče turizma i približićemo još više Tursku i Srbiju. ” istakao je na prijemu NJ.E. Ambasador Hami Askoj.

Sve prisutne je pozdravio i Milan Bogojević, direktor Turstičke organizacije opštine Inđija, koji je rekao da svi zajedno ispisujemo jednu istoriju i jednu od najvećih istorijskih atrakcija ne samo u Inđiji , ne samo u Vojvodini već u Srbiji i regionu.

Na pitanje novinara da li je sve spremno za prvi let balonom Bogojević je rekao:

“Sve je spremno za prvi let balonima. Ona na čega često gledamo zagledani u nebo jeste ovo vreme. Vremenske prognoze kažu da će biti lepo vreme bez kiše u momentu poletanja balona. Imamo 50 ljudi najavljeno za prvi let, što novinskih ekipa, influensera, blogera, raznih novinara. Pišemo istoriju u svakom smislu. “rekao je Bogojević i dodao da je veliko interesovanje i za komercijalne letove. Ekspanzija prodaje karata se očekuje nakon prvog leta i pojave prvih snimaka i fotografija u etru.

Delegacija pilota koja će upravljati balonima na Krčedinskoj adi iskoristila je priliku i ambasadoru Hamiju Askoju, uručila simboličan poklon, maketu balona.

Ovaj događaj označava zvaničan početak međunarodne saradnje koja će Кrčedinsku adu i opštinu Inđija učiniti jednom od najatraktivnijih destinacija u Srbiji.

Ova vest je deo projekta “Srem u fokusu” koji je sufinasirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.
IZVORsremske vesti
Prethodna vest„Rumskom školstvu s ljubavlju” – Svečanost u čast rumskih prosvetara
Sledeća vestOtvaranje inđijskog gradskog bazena 9. juna

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here