Naslovna Blog SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Kako do punijih usana?

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE: Kako do punijih usana?

PODELI

Ono što svaka žena, javno ili potajno želi, jesu lepe, jedre, negovane i senzualne usne. Nekada je takav izgled određivala genetika, dok danas imamo izbor da o tome sami odlučujemo, kako bismo bar u nekom segmentu svog života bili zadovoljniji sami sobom.

Kako do punijih usana?

Usne se mogu uvećati permanentnim, semipermanentnim i nepermanentnim filerima. Od permanentnih i semipermanentnih filera imamo silikon i biopolimer, koji su dužeg veka trajanja, ali sa većim brojem i procentom neželjenih dejstava. Kao izbor i predlog svakoj dami, izdvajam nepermanentan vid filera, a to je hijaluronska kiselina, koja se distribuira u vidu prozirnog gela.

20160306_121658

Da li je tretman bolan?

Tretman nije bolan. Eventualno je moguće da se oseti manji diskomfor. Pre samog ubrizgavanja hijaluronske kiseline, nanosi se topikalni anestetik (gel ili krema sa lidokainom, tetrakainom, itd.), koji deluje u narednih desetak minuta. Preferiram nešto jače topikalne anestetike, koji imaju jedan vid produženom dejstva, kako pacijent i nakon intervencije ne bi osećao nikakav bol. Anestetik se nanosi na prethodno dezinfikovane usne, sterilnom špatulom.

Koliko traje tretman?

Sam tretman traje deset do petnaest minuta, ako govorimo samo o punjenju usana.

IMG_2015-10-30_08-35-47

Da li se javljaju modrice i otoci?

U toku intervencije, moguće je manje krvarenje na mestima uboda iglom u predele usne, što se ne javlja baš kod svakog pacijenta. Vrlo je bitno shvatiti da su usne izuzetno vaskularizovano područje, tj. bogate su sitnim krvnim sudovima, o čemu nam dovoljno govori i njihova ružičasta boja koja se razlikuje od boje ostatka lica. Baš zbog toga je moguće pojavljivanje i otoka, koji je najizraženiji neposredno nakon intervencije, ali u naredna tri dana opada. Za smanjenje otoka i modrica do sada su se vrlo uspešni pokazali led i krema od arnike, kao i izbegavanje konzumiranja alkohola i kafe dvadeset i četiri časa nakon intervencije.

IMG_2016-03-06_15-43-20

Koliko dugo traje efekat hijaluronskih filera?

Efekat traje, u proseku, devet do dvanaest meseci, s tim što dosta zavisi i od same osobe, jer hijaluronska kiselina se razgrađuje enzimom hijaluronidazom, koja normalno postoji u našem organizmu. Ono što je jako bitno da se zapamti, jeste da što se češće aplikuje hijaluronska kiselina, to se gradi sve gušća mreža hijalurona u usnama i samim tim njegovo dejstvo se sve više produžava. Takođe, ako vam usne uvećavaju za to obučeni ljudi, koji su u poslu rekonstruktivne i estetske hirurgije, temeljno upoznati sa ljudskim tkivom i anatomijom, rezultati mogu biti zaista izmenađujuće dugotrajni i zadovoljavajući.

Da li se koristi samo jedna vrsta hijalurona?

Ne. Postoji mnogo proizvođača i jako je bitno da vaš lekar koristi samo proverene, sertifikovane i kvalitetne proizvode, o kojima vas mora detaljno informisati pre izvođenja bilo kakve intervencije. Postoje i različite gustine hijaluronskih filera, od kojih svaki proizvođač ima posebno određenu za korišćenje u predelu usana, uz moguće dodatke nekih drugih supstanci koje pomažu zadržavanju vode, čime se efekat voluminiziranja usana upotpunjuje.

IMG_2016-03-18_15-54-20

Savet?

Usne su deo našeg lica i samim tim čine deo anatomije svake osobe, individualno. To dovoljno govori o tome da pristup svakom pacijentu mora biti baš takav, individualan, jer je to jedini način da se postigne prirodan izgled. Takođe, postoje različite tehnike za mlađe i starije dame, ali i za muškarce, različite igle i kao što smo spomenuli , različite gustine hijaluronskih filera. Za sva dodatna pitanja, slobodno mi se obratite na mejl adresu, dole navedenu.

Priuštite sebi nešto ovako lepo, jer samo zadovoljna žena je lepa žena.

IMG_2016-03-20_14-08-15


dr Nada Maksimović
specijalizant plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije
mail: [email protected]

Ruma, Veljka Dugoševića 94/3
Tel: 061/710.33.91

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here