Naslovna Deca Sve veća bezbednost u zonama škola

Sve veća bezbednost u zonama škola


Nakon nedavno postavljenog brzinskog displeja u Pećincima, na ulasku u naselje iz pravca Subotišta kod kružnog toka, pećinačka lokalna samouprava nastavlja da realizuje projekte iz oblasti bezbednosti saobraćaja na najprometnijim saobraćajnicama i u zonama škola.

Kako nam je rekao predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić, prepreke za usporavanje saobraćaja (ležeći policajci), kao i horizontalna i vertikalna signalizacija u zonama škola predstavljaju bitan faktor kada je reč o bezbednosti dece, ali i svih učesnika u saobraćaju.

“Godinama radimo na povećanju bezbednosti u zonama škola u našoj opštini. Nedavno smo postavili ležeće policajce u zonama škola u Popincima, Ogaru, Obrežu i Kupinovu, a uređene su zone škola u Prhovu, Donjem Tovarniku, Deču i Šimanovcima. U pripremi je izrada projektno-tehničke dokumentacije za uređenje zona škola u Karlovčiću i Sremskim Mihaljevcima, a cilj nam je da zone škola u svih 15 naselja naše opštine budu maksimalno bezbedne za svu našu decu” – rekao je Đokić, i dodao da će uskoro biti postavljeni i semafori na raskrsnici u centru Šimanovaca, kojima će biti regulisan saobraćaj u najprometnijoj ulici u pećinačkoj opštini.

On je ujedno podsetio da je u toku izrada i tehničke dokumentacije za semaforizaciju raskrsnice ulica Novo naselje i Vuka Karadžića u Šimanovcima. Sa ovim projektom Opština Pećinci će aplicirati za sredstva na konkursima koje raspisuju republička i pokrajinska vlada da bi se, kako je rekao, i u ovom delu naselja povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Prethodna vestBod protiv Inđije
Sledeća vestNajpovoljniji krediti za poljoprivrednike i preduzetnike

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here