Naslovna Srem Sve više samoubistava u Sremu

Sve više samoubistava u Sremu


SREMSKA MITROVICA – Sever Srbije je prostor na kojem je zabeležena najveća stopa samoubistava u našoj zemlji. Srem ne zaostaje za tom poražavajućom statistikom. Poslednja sumnja na slučaj suicida dogodila se juče u Sremskoj Mitrovici.

Nezvanično, beživotno telo nesrećne žene pronađeno je u garaži porodične kuće, a prethodno je bio prijavljen njen nestanak. U istom danu, javnost je bila šokrana i vešću o još jednom samoubistvo, isto se radilo o osobi ženskog pola koja je skočila sa šestog sprata u Beogradu.

Slične vesti iz crne hronike gotovo svakodnevno pune novinske stupce. Struka kaže, da postoje dve grupe ljudi koji su mentalnoj krizi a razmišljaju o suicidu. Prva, koja šalje signale okruženju i kojoj se može pomoći I druga koju je gotovo nemoguće zaustaviti na putu ka fatalnom ishodu, kaže Biljana Havlek, psiholog i psihoterapeut

U Srbiji postoje centri za pružanje emotivne podrške osobama i krizi i prevencije samoubistava, podseća Doc.dr Ivana Stašević Karličić v.d. direkora Klinike “Laza Lazarević” u Beogradu. Takođe i Ministarstvo zdravlja vodi računa o mentalnom zdravlju stanovništva kreirajući nacinalne strategije, za unapređenje javnog zdravlja, samog mentalnog zdravlja i postupa u skladu sa njima, rekla je Stašević Karličić.

IZVORrtv
Prethodna vestMilvoki ubedljiv protiv Oklahome, dva poena Pokuševskog
Sledeća vestDanas u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici: Nastavak suđenja za otmicu dečaka iz Stare Pazove

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here