Naslovna Sport Svečani doček Dragane Tomašević na Atletskom stadionu

Svečani doček Dragane Tomašević na Atletskom stadionu

PODELI

Srpska atletičarka Dragana Tomašević osvojila je šesto mesto u finalu bacanja diska na Evropskom prvenstvu u Berlinu.

Na Ateletskom stadionu organizovan je doček naše atletičarke Dragane Tomašević. Naša sugrađnka Dragana Tomašević je u svom sedmom finalu na evropskim prvenstvima treći put ušla među osam najboljih i ponovila svoj najbolji rezultat u karijeri – šesto mesto.

Dragana Tomašević o svojim utiscima kaže: „Veliki je rezultat, biti šesti u Evropi nije mala stvar. Vredno smo radili i trenirali, trud se isplatio, ostaje žal za medaljom jer jako mala daljina je odlučivala osrebru, a i o bronzi. Mogu da budem stvarno zadovoljna rezultatom ali ostaje još dosta vremena da se trenira radi i da se što bolje predstavlja svoj klub i svoj grad. Ovakav doček za mene znači mnogo jer je ovo mesto gde sam počela svoje prve atletske korake dok još nije ni bilo ovog stadiona. Godinama smo trenirali, kad sam počinjala bilo je mnogo dece, ali nas je iz tih generacija malo ostalo u ovom sportu. Drago mi je da danas ima mnogo dece u klubu i da će jednog dana iz Ateltskog kluba Sirmijum neko od ove dece predstavljati naš grad na sportskim takmičenjima.“

Dragana je na ovom Evropskom prvenstvu osvojila 6. mesto što je najviši plasman nekog od atletičara iz naše zemlje na ovom prvenstvu. Tomaševićeva je najbolji rezultat postigla u drugoj seriji, kada je disk bacila 58,94 metara.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here