Naslovna Srem Sremska Mitrovica Svečani prijem za zlatne atletičare Sremske Mitrovice

Svečani prijem za zlatne atletičare Sremske Mitrovice

PODELI
Foto: Sirmiuminfo

Svečani prijem za atletičare Mariju Vučenović i Vedrana Samca organizovan je juče u Gradskoj kući. Zlatne učesnike nedavno završene balkanijade, održane u bugaskom gradu Stara Zagora Mariju Vučenović, Vedrana Samca, trenera Dragišu Đorđića i predsednika AK “Srem” dr Miroslava Kendrišića primio je gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

“Ovo je zaista veliki uspeh sremskomitrovačke atletike. Ja bih želeo da čestitam i Mariji i Vedranu na zaista velikom rezultatu koji su ostvarili na “Balkanijadi”. Biti prvi je zaista uvek teško, i teško je održati sam taj ritam sa svim tim takmičenjima. Naravno, oni će i na evropskom prvenstvu pokazati koliko vrede i Grad Sremska Mitrovica će sigurno svim srcem navijati da ostvare medalju na evropskom prvenstvu, i ja se nadam da ćemo mi kao Grad i u buduće podržavati ovako uspešne sportiste jer nama jeste ideja da naši mladi imaju prave uzore, a njih dvoje su zaista pravi uzori”, izjavio je gradonačelnik Grada Sremska Mitrovica Vladimir Sanader.

Foto: Sirmiuminfo

“Drago mi je da smo danas ovde u Gradskoj kući. Želimo im dobrodošlicu i puno uspeha na narednom evropskom prvenstvu u Berilinu, bez obzira kakav rezultat ostvare, da li će to bili medalje ili neće, oni su svakako za nas izuzetni sportisti i takmičari”, izjavio je načelnik Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

Vedran Samac je ostvario veoma dobar rezultat od 76,88 metara kji je bio dovoljan za odlazak u Berlin.

“Moje treće evropsko prvenstvo po redu, pre toga je bio Cirih i Amsterdam ne toliko uspešan. Mislim da sam ove godine najspremniji i da ću pokazati to na samom evropskom prvenstvu i nadam se plasmanu u finale. Nikad jača “Balkanijada” nije bila iz razloga zato što je čak i Ukrajina bila učesnik uz ukupno 18 zemalja. Bila je jaka konkurencija ali veća želja za zlatnom medaljom, i to mi se ostvarilo. Rezultat je bio 76.88m”, izjavio je atletičar AK “Srem” Vedran Samac.

Marija Vučenović je na Balkanskom prvenstvu osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u bacanju koplja sa 60,60 metara i postigla normu za Prvenstvo Evrope u Berlinu.

“Utisci su veoma dobri. Ova “Balkanijada” je bila prilično dobra i bilo je 18 zemalja ove godine. U bacanju koplja je bilo 11 devojaka, a ja sam bacila lični rekord preko 60m i normu, tako da će to biti takmičenje koje ću ja pamtiti jersam prvi put bacila preko 60m. Sledeće nedelje je evropsko prvenstvo u Berlinu za seniore. Tu se nadam da ću da bacim opet lični rekord i uđem u finale, a sa ulaskom u finale je sve moguće”, izjavila je atletičarka AK “Srem” Marija Vučenović.

“Mogu da kažem da iza ovih rezultata stoji jedan ogroman rad i da se nadam da će taj rad u Berlinu da se realizuje još sa većim uspesima nego što su bili do sada. Njihova očekivanja su ulazak u finale, a posle smo svi isti kad stanemo na crtu, onda će biti borba”, izjavio je trener AK “Srem” Dragiša Đorđić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here