Naslovna Srem Sremska Mitrovica Svečano otvaranje mitrovačkog podvožnjaka (VIDEO)

Svečano otvaranje mitrovačkog podvožnjaka (VIDEO)

PODELI

Sutra tačno u podne će i zvanično biti otvoren i pušten u funkciju novoizgrađeni podvožnjak na ukrštanju magistralne pruge Beograd – Šid – državna granica i lokalnog puta u Fruškogorskoj ulici.

Podvožnjak će biti otvoren revijalnom trkom biciklista – đaka osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Kako je najavljeno iz Službe za informisanje Grad Sremska Mitrovica, otvaranju će prisustvovati i predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i gradonačelnik Vladimir Sanader.

Mitrovčani su na realizaciju ovog projekta čekali dugo čekali. Podvožnjak će omogućiti širenje i razvoj grada prema Fruškoj Gori, olakšati protok saobraćaja, pogotovo prema industrijskoj zoni uz autoput prema nekoliko fruškogorskih sela.

Za izgradnju je korišćena savremena tehologija gradnje koja je omogućila da se ni jednog trenutka ne prekida železnički saobraćaj iznad gradilišta.

Radovi su trajali godinu dana i osam meseci u više faza, a ukupna vrednost iznosi oko 5 miliona eura. Sredstava su obezbeđena ja iz budžeta Grada, a Vlada Vojvodine je preko Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila 80 miliona dinara.

U okviru ovog projekta izgrađen je i kružni tok Elektrodistribucije sa čiju iygradnju je sa 30 miliona dinara pomoglo je Ministarstvo privrede, kao i kružnom toku kod Horoskopa, čija je projektovana vrednost 60 miliona dinara, realizovana preko JP Putevi Srbije.

Nakon završetka pešačkog mosta preko Save, ovo je naveći projekat koji je Mitrovica imala u svojoj novijoj istoriji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here