Naslovna Srem Sremska Mitrovica Svečano otvoren STOP SHOP ritejl park u našem gradu

Svečano otvoren STOP SHOP ritejl park u našem gradu

PODELI

Austrijski IMMOFINANZ vodeća kompanija za nekretnine, investiranje i razvoj u Centralnoj i Istočnoj Evropi zvanično je otvorila „Stop shop” ritejl park u našem gradu.

Na ceremoniji svečanog otvaranja medijima i svim prisutnim gostima obratio se ministar u Vladi Republike Srbije i nekadašnji gradonačelnik našeg Grada Branislav Nedimović, ambasador Austrije u Srbiji Njegova ekselencija gospodin Nikolaus Luteroti, Ditmar Rejndl (Dietmar Reindl), glavni operativni direktor kompanije IMMOFINANZ i Joško Piteša, menadžer operacija kompanije IMMOFINANZ u Srbiji. Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Vladimir Sanader sa svojim saradnicima, načelnicima, direktorima javnih preduzeća. Nakon pozdravnih govora simboličnim presecanjem zlatne vrpce i zvanično je otvoren STOP SHOP ritejl park u našem gradu.

Sirmiumifo

Branislav Nedimović ministar poljoprivrede u vladi Republike Srbije tom prilikom je rekao: „Želim da se zahvalim kompaniji IMMOFINANZ na ukazanom poverenju i izuzetnoj saradnji koju smo otpočeli u vreme kada sam bio gradonačelnik. Veliko mi je zadovoljstvo što je upravo deseti STOP SHOP ritejl park otvoren u Sremskoj Mitrovici. Realizacija ove investicije je izuzetno važna za grad i okolna mesta, i iskreno se nadam da će građani uživati u dobroj atmosferi, kao i kvalitetnoj i povoljnoj kupovini.”

„Mislim da ovo ima mnogo veću važnost nego samo prosti brojevi, to je spremnost da menjate svoju okolinu i da budete potpuno drugačiji nego što ste navikli da budete. Sećam se pre 10-15 godina kada smo menjali Kamenjar, neki su nas pitali kako ćemo tamo bilo šta da pravimo, pa je tamo iznikao novi centar. Sad je to sa ovim delom Grada, ovde je sad sve novo, to je spremost Mitrovice da se menja i da ne bude grad koji je učmao, kao mnogi gradovi u Srbiji. Ovo je grad koji danas ima ispod 5% stopu nezaposlenosti i jako je važno da ide napred. Ono što je jako važno, mi smo jedan period u poslednjih 12 godina završili, kao u video-igrici vreme je za sledeći nivo. Sledeći nivo zahteva nove ljude, novu energiju i novu viziju, ovaj Grad je spreman da u narednih 5 do 10 godina potpuno implementira najmodernija stanovništa koja imaju u našem okruženju i u Evropi. Ovaj Grad je još pre 10 godina dobio nagradu Fajnenšl tajmsa, te stvari se ne kupuju i u tome se razlikujemo, zato smo spremni da sledeće godine idemo još jednu stepenicu više, da ovaj grad postane lider u čitavoj Srbiji,” rekao je ministar Nedimović.

Sirmiuminfo

Novi ritejl park obuhvata 7.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Sa preko 20 domaćih i internacionalnih brendova, STOP SHOP ritejl park omogućava različitu kombinaciju zakupaca, uključujući modne i kozmetičke brendove, kao i brendove za kućne potrepštine, gastronomiju i usluge koje su na raspolaganju građanima Sremske Mitrovice i šireg okruženja. STOP SHOP u Sremskoj Mitrovici nalazi se na prostoru nekadašnje Fabrike „1. novembar”.

Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Lutterotti podsetio da je poslednjih godina Austrirja jedan od najvećih investitora u Sribji, 400 kompanija radi u Srbiji i u njima je otvoreno više od 18.000 radnih mesta.

„Austrijski investitori su pouzdani jer su došli da ostanu. Investicije su važne ne samo za razvoj, već i za evropski put Srbije.”

Joško Piteša, menadžer operacija kompanije za Srbijju istakao je daje IMMOFINANZ izgradnjom desetog STOP SHOP-a ispunila svoj cilj postavljen na otvaranju prvog ritejl parka u Srbiji, u Čačku 2015. godine. „Veoma smo ponosi na otvaranje našeg desetog STOP SHOP ritejl parka u Srbiji. STOP SHOP brend fokusira se na izgradnju ritejl parkova u malim gradovima i okruzima kako bi lokalnim stanovnicima omogućio pristup širokom spektru proizvoda i brendova. Takođe, STOP SHOP ritejl park je idealan za „pametne kupce“ koji cene pristupačne lokacije sa kvalitetnim proizvodima i pristupačnim cenama”, istakao je Joško Piteša.

Kako je još dodao Piteša: „Drago nam je da su građani prepoznali da smo ovo napravili za njih, da su nas naši zakupci podržali, kao što nas prate do sad. Nadam se da će STOP SHOP ritejl park u Sremskoj Mitrovici biti način života kakav je u svim gradovima gde smo ga do sada izgradli. Park je ukupne veličine 7.000 kvadratnih metara maloprodjanih objekata, imamo 309 parking mesta i 22 domaća i strana brenda. Mitrovčani su nas lepo dočekali, za lokalnu samoupravu imamo samo reči hvale, naišli smo na topli prijem od prvog dana. To je Grad koji razume investicije i investitora, sve neke sitne probleme koji su normalni mi smo pretrčali u maksimalno kratkom roku i ovo je Grad koji sve čeka otvorenih vrata.”

Tokom otvaranja, svi posetioci su imali priliku da uživaju u fantastičnom celodnevnom programu, specijalnim popustima, iznenađenjima i interesantnim aktivacijama. Pre zvanične ceremonije, članovi lokalnih kulturno-umetničkih društava zabavljali su svoje sugrađane specijalnim programom koji su pripremili za ovu priliku. Takođe, posetioci su uživalii u nastupima Dečijeg hora „Pikolo”, u performansu Studija modernog i klasičnog baleta „Olena” i nastupu Sergeja Pajića, Davida Radosavljevića i Tome Milovanovića. Tropiko Band, popularni pop-sastav, zagrejao je atmosferu svojim dobro poznatim hitovima. Zvezda večeri bio je Bajaga i Instruktori – jedan od najpoznatijih rok bendova u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Bend iza koga je bogata diskografija i mnogo hitova koji su ih postavili na vrh bivše jugoslovenske rok scene, zabavljao je posetioce u završnom delu programa. Nakon njihovih koncerata, posetioci su mogli da nastave uživanje uz nastup DJ-a.

Program su vodili popularna TV voditeljka Marija Kilibarda i Inspektor Blaža, poznati komičar i radio-voditelj.

Sremska Mitrovica je grad koji je udaljen 75 kilometara zapadno od Beograda i 60 kilometara južno od Novog Sada sa 37.000 stanovnika i 163.000 stanovnika prigradskih područja. STOP SHOP ritejl park se nalazi u zapadnom delu grada sa pristupom jednoj od glavnih saobraćajnica i pozicioniran je pored jednog velikog supermarketa. Među STOP SHOP zakupcima su i popularni brendovi New Yorker, LC Waikiki, Deichmann, Sport Vision i DM.

Pored Sremske Mitrovice, ostali STOP SHOP ritejl parkovi u Srbiji nalaze se u Čačku, Nišu, Valjevu, Lazarevcu, Vršcu, Požarevcu, Borči, Subotici i Smederevu.

Detalji o STOP SHOP portfoliju
STOP SHOP je brend ritejl parkova kompanije IMMOFINANZ u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Radi se o privlačnim i praktičnim lokalnim snabdevačima koji pokrivaju područje od 30.000 do 150.000 stanovnika i nude širok spektar proizvoda uz povoljan odnos cene i usluge. Svojom dobrim saobraćajnim vezama kao i prostranim parkingom, STOP SHOP je usmeren na praktične, pametne kupce, koji cene lako dostupne lokacije. IMMOFINANZ STOP SHOP portfolio obuhvata 80 ritejl parkova u devet zemalja: Slovačka (16), Mađarska (14), Austrija (12), Češka (10), Slovenija (9), Srbija (9), Poljska (7), Hrvatska (2) i Rumunija (1).

O IMMOFINANZ-U
IMMOFINANZ je komercijalna kompanija koja se bavi investiranjem i razvojem u oblasti nekretnina čije su aktivnosti fokusirane na maloprodajne i kancelarijske segmente sedam glavnih regionalnih tržišta Evrope: Austriji, Nemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Poljskoj. Osnovna delatnost obuhvata upravljanje i razvoj nekretnina, na čelu sa brendovima STOP SHOP (ritejl), VIVO! (ritejl) i myhive (kancelarijski prostor) koji potvrđuju kvalitet i dobru uslugu. Kompanija poseduje portfolio nekretnina u vrednosti od gotovo 4.3 milijarde evra, koji obuhvata više od 250 objekata. IMMOFINANZ se nalazi na berzama u Beču (vodeći ATX indeks) i Varšavi.

Zapratite nas na instagramu i tviteru:
https://www.instagram.com/sirmiuminfo/
https://twitter.com/sirmiuminfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here