Naslovna Srem Inđija Svečanost u Inđiji na Mitrovdan: U povorci đaci umesto 1.300 kaplara

Svečanost u Inđiji na Mitrovdan: U povorci đaci umesto 1.300 kaplara

PODELI

Obeležavanje stogodišnjice završetka Velikog rata u Inđiji će u četvrtak na Mitrovdan, 8. novembra, započeti polaganjem cveća na spomenik srpskoj heroini Velikog rata Milunki Savić i kraj biste kralja Petra Prvog.
indjija

Program na gradskom stadionu počinje u 16 sati.

Povorka na čijem čelu će se nalaziti pripadnici konjičke brigade MUP, obučeni u oficirske uniforme iz Velikog rata, sa stadiona će se kretati pešačkom zonom do pravoslavne crkve Vavedenje Presvete Bogorodice i pored Doma zdravlja do Sportke hale u kojoj se svečanost nastavlja.

U povorci će biti vod vojnika Garde Vojske Srbije koji će takođe nositi uniforme iz tog vremena, a odmah iza njih svečani policijski orkestar. U znak sećanja na 1.300 srpskih mladića, koji su u to nesrećno vreme dobili vanredno unapređenje u čin kaplara, u povorci će ići 1.300 đaka inđijske opštine, odajući im počast. U Sportskoj hali u centru Inđije program počinje u 17 časova. Inđijski gimnazijalci izvešće predstavu „Veličanstvena Srbija“, nastupiće glumica Ivana Žigon, a Biljana Đurović izvešće monodramu „Nadežda Petrović“ o teškom položaju ranjenika i lekara u valjevskoj bolnici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here