Naslovna Srbija VUČIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Predsednik otvorio fabriku za obradu drveta

VUČIĆ U SREMSKOJ MITROVICI: Predsednik otvorio fabriku za obradu drveta

PODELI

U Sremskoj Mitrovici danas se, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvoreno novo postrojenje fabrike “Labor Srb”, koja transformiše iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda. “Labor Srb”, srpska firma sa italijanskim učešćem širi se i spremna je da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

Vučić je istakao da je danas veliki i važan dan ne zbog otvaranja radnih mesta za 1.000 ili 2.000 ljudi, već za još 50-oro zaposlenih ljudi.

“Ovo je ono što smo želeli da pokažemo Srbiji. Želimo što više ovakvih investitora, koji će svojim i primerom svoje porodici pokazati kako se radi. Želimo da razvijemo drvnu industriju. Mnogo toga možemo da naučimo od pokrajine Veneto, da nas nauče kako sami da podignemo preduzetnički duh i da se trudimo da budemo bogati kao sever Italije”, poručio je on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goli

Vučić je dodao da država ima dobar tim za dovođenje investitora i da mladi danas lakše dolaze do posla nego ranije.

“Ko god dolazi iz Hrvatske u Srbiju vidi da smo pošli u rekonstrukciju asfalta koji je takav još od Titovog vremena, a biće kao pista. Hoću da se vidi kad ulazite u Srbiju, a biće gotovo do maja sledeće godine, da ulazite u bolju i uspešniju Srbiju! Svima želim dobar i uspešan rad, a imamo mi još mnogo posla u Vojvodini. Živela sremska Mitrovica, živela srbija”, zaključio je predsednik.

Fabrika je, podsetimo, osnovana 2015. godine na osnovu 30-ogodišnjeg iskustva u sektoru obrade drveta i proizvodnje parketa Patricija Dei Tosa, osnvača “Istlasa” i “Labora Legnoa” – italijanskih firmi sa zvaničnim sedištem u Kordinjanu, regija Veneto, sa ukupno 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 40 miliona evra. “Labor Srb” je razvila svoju delatnost na povišrini 24.000 metara kvadratnih za prvu obradu trupaca hrasta, koji dolaze iz lokalnih šuma, a poseduju FSC sertifikat, i koji su do danas transportovani kao drvna građa u italijanske firme za proizvodnju drvenih podova, sa potpison “Itlas” i “Labor Lengo”.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sada će “Labor Srb” porizvoditi dierktno gotov proizvod, a sirovina visokog kvaliteta i italijanski dizajn udružiće se u proizvodnji prestižnog parketa koji je namenjen izvozu u ceo svet.

Otvaranju, između ostalih, prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here