Naslovna Dogadjaj SVEČANOST ZA LEKARE: Grad Sremska Mitrovica organizovao prijem zahvalnosti

SVEČANOST ZA LEKARE: Grad Sremska Mitrovica organizovao prijem zahvalnosti

PODELI

U ZNAK zahvalnosti medicinskim radnicima, koji se duže od godinu dana bore protiv pandemije virusa korona, Grad Sremska Mitrovica organizovao je proslavu da herojima u belim mantilima pokažu da su svesni šta su uradili za građane ne samo ovog grada već i ostalih opština.

– Svi radnici koji su bili u kovid-odeljenju, odnosno crvenoj zoni, kovid- ambulanti, kontrolnom kovid pregledu, odazvali su se ovoj skromnoj svečanosti. Na ovaj način želimo da im odamo priznanje za borbu koju su vodili – rekao je rukovodilac stručno-operativnog tima za imunizaciju Miroslav Jokić.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici dr Dragan Malobabić, kaže da mnoge od njih sada posle dužeg vremena prvi put vidi bez skafandera, a koleginice doterane i našminkane.

– Nije ovo prva kriza kroz koju je bolnica prošla i uvek su zdravstveni radnici časno stajali ispred svojih sugrađana. Ali ovo je prvi put da se na ovakav način obeležava i još jednom želim da se zahvalim lokalnoj samoupravi i ustanovi za izvršenje zatvorskih sankcija koje su nam omogućile da se ovde u bašti hotela okupimo – rekao je dr Malobabić i pozvao Mitrovčane da se vakcinišu, poručivši da je u ovom gradu 53 odsto građana pelcovano, ali je potrebno bar 70 – 80 odsto vakcinisanih da ne bi strepeli od još jednog talasa.

POŽRTVOVAN RAD

KAKO je istakla direktorka Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici dr Nada Zec Petković, radilo se neprestano, danju, noću, hrabro, požrtvovano i bez obzira na postojanje rizika po lično zdravlje pojedinca.

– Ovo nije bila laka godina za bilo koga u zemlji i širom sveta, situacija je bila komplikovana, ali život mora da ide dalje – naglasila je dr Zec Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here