Naslovna Hronika TAJNA KUĆA: Belivukov klan žrtve ubijao i zakopavao i u Vrdniku?

TAJNA KUĆA: Belivukov klan žrtve ubijao i zakopavao i u Vrdniku?


Sumnja se da je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koristio i kuću u vikend naselju u Vojvodini za likvidaciju otetih suparnika

Kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, osim kuće strave u Ritopeku, kao i štek vikendica u Loznici i na Rudniku, navodno je imala tajnu kuću i u Vrdniku, a postoje sumnje da su pojedine žrtve upravo na ovoj lokaciji ubijene i zakopane.

Podsetimo, najsuroviji kriminalni klan na ovim prostorima, takozvana beogradska ćelija kavačkog klana, razbijen je u velikoj akciji 4. februara. Iza rešetaka našli su se vođe grupe, ali i još tridesetak njihovih vojnika. Istraga je do sada pokazala da su članovi grupe, pored kuće u Ritopeku, u kojoj su, kako se sumnja, ubili i samleli najmanje šest žrtava, imali štekove i u okolini Loznice, ali i na planini Rudnik, gde su u jednoj od vikendica pronađeni tragovi krvi.

– Sumnja se da ove kuće nisu jedine, te da su oni imali i štek u Vrdniku – kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Crna Gora

I tamo ubijali u vikendici

Podsetimo, crnogorski istražitelji su Belivuka, Miljkovića i još dvojicu članova njihovog klana optužili za otmice i likvidacije Damir Hodžića i Adisa Spahića u oktobru prošle godine.

– Hodžić i njegov rođak Spahić, koji nije imao veze s kriminalom, ubijeni su u vikendici u blizini Spuža – podsetio je izvor.

Crna lista

– Postoje indicije da su oni na ovu lokaciju takođe dovodili svoje žrtve, da su ih tu ubijali i zakopavali. Zasad se sumnja da je najmanje jedna osoba koja se nalazi na crnom spisku nestalih zakopana u Vrdniku, a istražitelji rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalasku tela – kaže sagovornik i podseća da su istražitelji zasad rasvetlili nestanak i smrt šestorice muškaraca, a da se sumnja da je spisak Belivukovih žrtava daleko veći.

Kuća, Veljko Belivuk
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Naš izvor dodaje i da je ozloglašeni klan imao svoje pipke na teritoriji cele Srbije.

– S obzirom na to da su takozvane štekove imali u samom Beogradu, Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ne isključuje se mogućnost da su i u Vojvodini imali svoju bazu – rekao je naš izvor.

Podsetimo, prošlog petka potvrđena je optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i članova njihovog klana, kojom se oni terete za pet ubistava – Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje. Žrtve su brutalno ubijene, iskasapljene i samlevene u industrijskoj mašini za meso koja je bila u tajnoj sobi u vikendici u Ritopeku. Samlevene delove tela su potom pakovali u džakove i bacali u Dunav.

kuća, Veljko Belivuk
FOTO: ANA PAUNKOVIĆ

Kriptovani telefon

Mitić se zvao Posejdon

Nikola Mitić, kako se sumnja, imao je telefon sa Skajem i na toj aplikaciji je koristio nadimak Posejdon.

– Posle njegove otmice svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je u takozvanu klanicu namamio svog prijatelja Gorana Veličkovića, prvi put je ušao u kuću u Ritopeku – otkrio je izvor.

Mitić je, da podsetimo, otet ispred Ambasade SAD na Dedinju u avgustu prošle godine, jer je klan verovao da ih on prati i snima iz stana koji su navodno sada pokojni Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac iznajmili kod stadiona Partizan.

– Nikola Mitić je ranije navodno bio blizak s Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni s Vračara, a sumnja se da je prijateljstvo puklo kad je saznao da mu je Džoni silovao devojku. U pritvoru je upoznao Vukićevića, koji je Vušovića ranio, pa su se zbližili. Klan je Vukićevića i Šarca smatrao „škaljarcima“ i bili su u ratu – rekao je izvor.

Opremljene kuće

Pronađen i krevetac

U danima pre hapšenja klana policija je locirala vikendice u okolini Loznice i na Rudniku u koje su pripadnici grupe odlazili.

– Belivuk je čak uhapšen na putu za Rudnik, gde je, kako se sumnja, planirao da spali vozila korišćena u otmicama i likvidacijama žrtava – rekao je tada izvor.

Kuća na Rudniku, do koje je Kurir došao, bila je kompletno opremljena, a istražitelje je šokiralo što su u njoj pronašli dečji krevetac. Ništa drugačija situacija nije bila ni u kući u okolini Loznice, ona je takođe bila dobro opremljena.

– Inspektori su prečešljali obe lokacije, a ispitivalo se da li su tu dovodili otete muškarce – naveo je sagovornik.

kuća, Veljko Belivuk
FOTO: DADO ĐILAS

Hapšenja traju

– Početkom ove nedelje istraga je proširena i u odnosu na nestanak i ubistvo Nikole Mitića, koji je nestao u Beogradu avgusta 2020. Zbog otmice i ubistva Mitića, koji je takođe usmrćen i samleven u kući u Ritopeku, uhapšeni su i Senad Rešović i Dejan Mihajlović, kojima je nakon saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal određen pritvor – kaže izvor i dodaje da su se oni branili ćutanjem:

– Na spisku osumnjičenih za ovaj zločin su i Belivuk i Miljković, ali i Srđan Lalić, kao i Bojan Hrvatin, koji je u međuvremenu postao svedok-saradnik i otkrio detalje o zločinima. Svi oni će biti ponovo privedeni na saslušanje.

Foto: Dado Đilas, Ana Paunković, Zorana Jevtić, MUP RS

IZVORKurir.rs
Prethodna vestOPŠTINSKA LIGA RUMA: Lider siguran
Sledeća vestPRVA LIGA SRBIJE: Goleada u Ivanjici, Inđija „zakucana“ na prvo mesto!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here