Naslovna Sport „Talenti 2018“: Darovitim učenicima uručene tradicionalne pokrajinske nagrade i priznanja

„Talenti 2018“: Darovitim učenicima uručene tradicionalne pokrajinske nagrade i priznanja

PODELI

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, uručio je ove sedmice darovitim učenicima tradicionalne pokrajinske nagrade i priznanja „Talenti 2018“. Nagrađeni su učenici osnovnih, srednjih i muzičkih škola koji su postigli prva mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika, kao i njihovi mentori.

Tom prilikom, Pokrajinska vlada je, na osnovu rezultata koji su ostvareni, nagradila učenika četvrtog razreda OMŠ „Teodor Toša Andrejević” iz Rume, Andreja Radovanovića za vrhunske rezultate koje je postigao u prethodnoj školskoj godini i njegovog mentora, prof. Damira Vasiljevića Toskića za vrhunske rezultate u oblasti muzike.

Vizura„Budite ponosni na vaše uspehe i nemojte da odustanete od puta znanja kojim već hrabro koračate“, rekao je potpredsednik Milićević na svečanosti uručenja nagrada u Pokrajinskoj vladi i, takođe, istakao i zasluge nastavnika i profesora u njihovoj posvećenosti darovitim đacima, kao i podršku roditelja koji su, kako je rekao, bili stabilan oslonac svojoj deci.

U Pokrajinskoj vladi održana je ove sedmice i svečanost, na kojoj je uručeno najviše pokrajinsko priznanje u oblasti sporta „Vihor 2018“. Među nagrađenima našao se i Odbojkaški klub “Vizura” – iz Rume, prvak Srbije.

Predsednik OK “Vizura” Ruma Zoran Radojičić ponosan je što je klub dobio prestižno priznanje, i veruje u nove sportske uspehe i u sezoni 2018/19. Iako je klub ostao bez nekoliko važnih igračica, novi talenti stasavaju, pa se visoke takmičarske ambicije ne dovode u pitanje, kaže Radojičić.

“Znamo koliko je teško dobiti ovu nagradu, ponosni smo što smo u društvu evropskih i svetskih prvaka. Podsetiću Vas da su ovu nagradu ranije dobijali Ivana Španović i Davor Štepanek i mnogi drugi proslavljeni sportisti naše zemlje. Mi smo kao klub proizveli mnoge odbojkaške reprezentativke, a dovoljno je pomenuti Tijanu Bošković, najbolju igračicu Evrope i sveta, devojku koja je uvek MVP ili Bjanku Bušu, drugu najbolju igračicu na poziciji primača sa prethodnog Svetskog prvenstva. “Vizura” će nastaviti da kroz predan rad stvara nove igračice, ali i uzima pehare. Ove godine napadamo i trofej u Kupu koji nam je izmakao u prethodne dve godine, a daćemo sve od sebe da šesti put u nizu osvojimo titulu državnog prvaka”, izjavio je Radojičić i poručio da se forma tempira za mart kada i kreću plej-of utakmice u domaćem šampionatu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je izjavio da vrhunski sport, kao jedan od prioriteta resornog sekretarijata, ne bi bio moguć bez ulaganja u sportsku infrastrukturu, školski sport, sport žena i invalida i stipendiranja najtalentovanijih sportista, te da je godina na izmaku bila veoma uspešna za sportiste iz Vojvodine.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here