Naslovna Posao Tehnostilu dva hektara u Rumi

Tehnostilu dva hektara u Rumi

PODELI
Foto: dnevnik

RUMA: Italijanska kompanija „Tehnostil” je izrazila želju da kupi blizu dva hektara zemljišta na lokaciji „Rumska petlja”.

Reč je o kompaniji koja se bavi projektovanjem i proizvodnjom čeličnih elemenata, odnosno elemenata i kotlova za peći visokog kapaciteta, odnosno, za peći koje se koriste u čeličanama i topionicama i po tome je jedinstvena u Srbiji. „Tehnostil” već posluje u Sremskoj Mitrovici, a ima podzakup i u Rumi.

Nova investicija, gradnja proizvodne hale realizovaće se u narednom periodu, a juče je Oštinsko veće Rume donelo odluku o izboru organizacije za procenu tržišne vrednosti građevinskog zemljišta i to parcele br. 12156/15 K.O. Ruma, površine 19.867 m2. Procenu vrednosti zemljišta će obaviti Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava – filijala u Sremskoj Mitrovici.

  • Investicioni trend na teritoriji naše opštine se nastavlja. Ono što me raduje je činjenica da „Tehnostil” želi da prva hala od 4.000 kvadratnih metara bude izgrađena već do marta-aprila, a u planu je do 2023. godine izgradnja još tri hale. Stiglo je pismo o namerama, po dobijanju procene vrednosti zemljišta raspisaćemo oglas i po zaključenju ugovora o prenosu vlasništva krenuće se u realizaciju te investicije – rekao je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

„Tehnostil” sada zapošljava 40 radnika, a planiraju da zaposle još 35, dodao je Mančić, uz ocenu da lokalnoj samoupravi više nisu prioritet investitori koji bi zapošljavali veći broj radnika.

  • Mi u ovom momentu ne jurimo investicije koje mogu da zaposle 1.000 ili više ljudi, te ljude više nemamo, nama su ovakve ili slične investicije dobrodošle, pogotovo kada uzmemo u obzir da polovina od tih ljudi koji će dobiti posao mora da bude visokoobrazovana. Sa druge strane ostvarićemo prihod od poreza na imovinu, prihod od prodaje parcele, uposlićemo građevinsku operativu, i u budućnosti ostvatiti prihod i po osnovu poreza na zarade – poručio je Slađan Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here