Naslovna Dogadjaj Tender za biciklističku stazu od Beograda do Novog Sada na proleće 2020.

Tender za biciklističku stazu od Beograda do Novog Sada na proleće 2020.

Foto: ilustracija

Izgradnja biciklističke staze Novi Sad-Beograd duž državnog puta 100 trebalo bi da počne naredne godine. Za Dnevnik ovu informaciju je potvrdio pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković.
Kako je naveo, ovo je najveći projekat u oblasti izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju bicklističke infrastrukture koji Sekretarijat za privredu i turizam radi zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.


– Mislim da će već u februaru ili martu moći da se raspiše tender za gradnju i da počne izvođenje građevinskih radova. To će biti dvosmerna staza punog profila, sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Namera nam je da je digitalizujemo sa vaj-faj stanicama, punktovima za elektro bicikle i slične stvari, postavićemo razne vrste senzora i mislim da ćemo napraviti nešto zaista za ponos. To će ne samo dovesti do nove turističke tražnje, nego će povezati lokalne samouprave i omogućiti svakodnevnu komunikaciju i cirkulaciju ljudi i naravno povećati njihovu bezbednost – kazao je Đoković.
Po njegovim rečima, izgradnja biciklističke staze nalazi se u nacrtu republičkog budžeta za narednu godinu, jer će izgradnju finansirati država.


– Čekamo da republička skupština usvoji budžet, ali mi idemo u korak s tim kao Pokrajina. Urađeno je 90% projektno-tehničke dokumentacije zajedno sa Zavodom za urbanizam Vojvodine, radi se i plan područja posebne namene, tako da ćemo biti spremni kada Republika krene u gradnju -kaže Ivan Đoković.


Pokrajinski sekretar za privredu i turizam ističe da sekretarijat “svakodnevno radi na unapređenju bicklističke infrastrukture”.
– Upravo smo završili postavljanje i repariranje signalizacije na bicklističkom putu Eurovelo 6, koji vodi od Španije do Crnog mora. Takođe, Sekretarijat je završio projekat trasiranja i postavljanja signalizacije na putevima Eurovelo 11 i 13, koji vode sa severa Evrope do Crnog mora -navodi Đoković.

IZVORekapija
Prethodna vestMOĆNI ZMAJEVI: Voždovac ubedljiv protiv Inđije, pobeda Čuke u Subotici
Sledeća vestDvadeset tri medalje u Šapcu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here