Naslovna Srbija Teška životna priča dečaka Dragoslava: Želeo kozu kako bi imao mleko, sreća...

Teška životna priča dečaka Dragoslava: Želeo kozu kako bi imao mleko, sreća mu donela novu kuću

PODELI
Foto:telegraf.rs

IVANJICA – Krajem prošle godine mediji su izveštavali o sudbini desetogodišnjeg Dragoslava, koji živi u teškim uslovima sa majkom na Javoru.

Milojevići su samo jedna od deset porodica koje su dobile krov nad glavom zahvaljujući dobrim ljudima okupljenim u viber grupi “Dobri Samarjanin” u Ivanjici.

Skromnih želja u još skromnijem životu Milojevići su samovali u teškim uslovima u bespuću. Dragoslav je samo želeo kozu ili ovcu, kako bi imao svežeg mleka. Radost i sreću donela im je potpuno nova, topla i uređena kuća.

– Imam šporet, imam svega, imam vodu, imam svega, sve je super – kaže Alma Milojević.

Dragoslav Milojević kaže da mu je veoma drago i mnogo lepo.

– Imam komjuter, imam moju sobu, imam i ovce i koze i to – kaže Dragoslav.

Teška životna priča i ozbiljni zdravstveni problemi porodice Aničić. Nisu imali krov nad glavom.

– Đe sam živela, da ste došli prije, u trapu sam živela, u trapu. To kažem u oči, to bi kazala na sto mesta. Imam sve, ne treba bolje – priča Mileva Aničić.

Više od 160 ljudi okupljenih u viber grupi “Dobri Samarjanin” godinama pomažu porodicama koje teško žive. Prikupljali su novac za nabavku osnovnih životnih namirnica, ogreva, a izgradili ili adaptirali deset kuća.

– Otac Siniša iz Prilika, sveštenik, oko njega se organizuju svi. Sad ko može pomogne finansijski, neko može u građi, neko može u materijalu, neko radom, neko, kako ko može tako i pomogne – naveo je Milomir Đoković iz Ivanjice.

U rešavanju dugogodišnjih problema pomaže i lokalna samouprava.

– Kada postoji volja nađe se i način. Uvek se uključimo u svaki vid akcije koju sprovodi humanitarna viber grupa Dobri Samarjanin – kaže predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

Ivanjički humanitarci planiraju nove akcije da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here