Naslovna Deca Testiranje najmlađih fudbalera u Deču

Testiranje najmlađih fudbalera u Deču

PODELI

Na igralištu Fudbalskog kluba „Sremac“ u Deču, juče i danas, okupili su se najmlađi fudbaleri Škole fudbala. Povod za prepuno igralište bilo je testiranje najmlađih ljubitelja fudbala, koje je organizovao trener mladih fudbalera Sremca, Vladimir Kresojević, sa svojim kolegama sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu iz Novog Sada.

Kako nam je rekao Kresojević, pre dve godine pri fudbalskom klubu Sremac, pokrenuta je Škola fudbala, a testiranje je od izuzetnog značaja za mlade fudbalere da bi se znalo šta kod kog deteta treba razvijati, s obzirom da su u pitanju deca uzrasta od 2003. do 2015.

„Za sada sam prezadovoljan odzivom dece i s njihovim radom. U saradnji sa svojom kolegama za Fakulteta, organizovali smo testiranje najmlađih fudbalera, po najsavremenijim metodama koje se danas primenjuju u Srbiji, pa i šire. Prvog dana smo ispitivali motoričke sposobnosti, a danas morfološke i izdržljivost. Sve će nam ovo pomoći da program treninga organizujemo na najbolji način, odnosno naspram mogućnosti dece. U svakom slučaju, videćemo gde smo trenutno. Za dva meseca ponovićemo testiranje, kako bi videli da li ima boljitka ili ne“ – rekao je Kresojević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here