Naslovna Dogadjaj Testiranje odbojkašica za pionirsku reprezentaciju

Testiranje odbojkašica za pionirsku reprezentaciju

Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – U sali PSC „Pinki”, održan je trening i obavljeno testiranje kandidatkinja za žensku pionirsku reprezentaciju Srbije u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica, Odbojkaškog saveza Vojvodine i Odbojkaškog saveza Srbije.

Kako je tom prilikom rekla Biljana Mihailović direktor mlađih ženskih selekcija Odbojkaškog saveza Srbije: „Već tri godine imam praksu da obilazimo sve gradove po Srbiji, tražimo mlade talentovane devojčice. Ponovo sam u Sremskoj Mitrovici, tu su se skupila deca iz regiona, poenta je da pronađemo mlade talente i da ih nešto pre uključimo u neki reprezentativni proces. Tražimo i za reprezentaciju Srbije i kamp Ministarstva omladine i sporta, već je mnogo dece iz Mitrovice bilo u tom procesu ali tražimo još mlađe. Ovaj put imamo tu privilegiju da smo doneli pehar evropskog šampiona koje su devojke osvojile u Ankari i na taj način malo i promovišemo i Savez i odbojku i pomognemo da lokalne samouprave malo više pažnje obrate na klubove, da im se više pomogne, da pokažemo da su sve sredine u sistemu i da na taj način promovišem odbojku i dalje.”

Tim za dijagnostiku treniranosti obavio je terensko testiranje mladih sportista u Hali „Pinki”, nakon čega će njihovi treneri na osnovu rezultata dobiti preporuke za dalji trenažni rad.

Odbojkaški savez Srbije će nastaviti sa testiranjem najmlađih odbojkašica za pionirsku reprezentaciju sa ciljem da se stekne što bolji uvid u mogućnosti igračica, kao i planiranja akcija u ovoj i narednoj godini.

IZVORsirmiuminfo
Prethodna vestOdržano Gradsko prvenstvo u košarci i basketu za omladince
Sledeća vestPOBRKAO ŠERPICE: Čanak glumi Džokera

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here