Naslovna Turizam Težište turističke ponude na novim interaktivnim sadržajima

Težište turističke ponude na novim interaktivnim sadržajima

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Među 900 izlagača iz 40 zemalja sveta na beogradskom Sajmu turizma, koji se ove godine održava od 20. do 23. februara, turističke potencijale naše opštine predstavila je Turistička organizacija opštine Pećinci, na štandu Privredne komore Srbije, u hali 1 Beogradskog sajma.

Pećinačka Turistička organizacija predstavila je našu opštinu kao Eden destinaciju – jednu od tri izuzetne evropske destinacije u Srbiji za 2019. godinu i kroz najpopularniji turistički proizvod pećinačke TO jednodnevnu turističku rutu, a poseban akcenat je, kako nam je rekla direktorka pećinačke TO Ljubica Bošković, stavljen na nove interaktivne sadržaje na već poznatim turističkim lokalitetima i na sve popularnije turističke manifestacije pećinačke opštine.

„Dodatni sadržaji poput Arheološke radionice u Kupinovu i električnog mini busa Zeleni zmaj pokazale su se kao izuzetno atraktivne, posebno za naše najmlađe posetioce, pa smo na našim lokalitetima uveli dodatne edukativne i zabavne interaktivne sadržaje. U Aksentijevom kućerku u Ogaru, pored već postojećeg dečjeg igrališta i učionice na otvorenom, uveli smo čak tri nova sadržaja: igru „Vruće-hladno“ u kojoj naši najmlađi posetioci imaju zadatak da najpre pronađu delove, a potom i slože slagalicu sa oslikanim Aksentijevim kućerkom. Najmlađi od ove godine imaju priliku i da se kroz pravljenje čardaka od čokanja i igranjem sa loptom krpenjačom upoznaju sa igrama njihovih vršnjaka iz prošlih vremena. Uvereni smo da će i novi sadržaji u narednom periodu pobuditi interesovanje naših posetilaca i značajno obogatiti našu turističku ponudu“ – rekla je Bošković.

Ona se posebno osvrnula na promociju turističkih manifestacija, koje iz godine u godinu postaju sve značajniji segment pećinačke turističke ponude.

„Manifestacioni turizam je poslednjih godina u ekspanziji, a opština Pećinci na tom polju zaista ima šta da ponudi. Tako smo ove godine posetiocima posebno predstavili naše najznačajnije turističke manifestacije – „Likovna kolonija“ u Kupinovu, „Gibanicijada“ u Ašanji, „Regata Majke Angeline“ u Kupinovu, „Kupinik – Dani zmajeva“ u Kupinovu, „Kurzovina fest“ u Ogaru, „Svinjarsko povečerje“ u Donjem Tovarniku“. Interesovanje koje su posetioci sajma pokazali daje nam razloga da verujemo da će naše manifestacije u narednom periodu privlačiti sve više posetilaca“ – izjavila je Bošković.

Štand TO Pećinci prvog dana sajma posetio je predsednik pećinačke opštine mr Željko Trbović koji se zadržao u razgovoru sa turističkim poslenicima i posetiocima i tom prilikom poručio da je ponosan na rezultate koji su poslednjih godina ostvareni na polju razvoja turizma.

„Turizam je jedan od tri strateška pravca razvoja naše opštine. Iako do pre samo nekoliko godina u potpunosti zapostavljen, turizam je u prethodnom periodu u značajnoj ekspanziji u našoj opštini. Obnovili smo i uredili najznačajnije turističke lokalitete poput Etno kuće Putnik u Kupinovu, Aksentijevog kućerka u Ogaru i Svinjarske kolebe u Donjem Tovarniku, a napravili smo i značajne korake ka obnovi poslednje prestonice srpske srednjovekovne države – srednjovekovne tvrđave Kupinik. Iako su rezultati vidljivi, mi ćemo i u narednom periodu ulagati u razvoj turizma. Sledeći korak ka bogatijoj turističkoj ponudi biće razvoj zdravstvenog i banjskog turizma, za koji opština Pećinci poseduje izuzetne potencijale u vidu geotermalnih voda, koje intenzivno predstavljamo potencijalnim investitorima na svim domaćim ali i stranim sajmovima privrede na kojima naša opština učestvuje“ – poručio je Trbović i naglasio da je uveren da će poput industrije i poljoprivrede, i turizam biti privredna grana na koju će svi u opštini Pećinci moći da budu ponosni.

Posetioci sajma i štanda pećinačke TO, tokom svih dana trajanja sajma, u prilici su da se upoznaju, ali i da degustiraju rakiju destilerije „Srpska trojka“ iz Subotišta, kao i vina iz „Vinarije Petković Latin“ i iz „Malog podruma Stamenković“ iz Pećinaca.

Za pećinačku Turističku organizaciju izuzetno je značajno što je ove godine imala priliku da izlaže u hali 1 i da našu turističku ponudu predstavi turističkim agencijama i turoperaterima iz zemlje i inostranstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here