Naslovna Magazin Tim za škole: Kako će nastava izgledati posle raspusta?

Tim za škole: Kako će nastava izgledati posle raspusta?

Foto:istock

Tim za primenu preventivnih mera u radu škola doneo je odluku da se kombinovana nastava, od ponedeljka, 15. novembra, primenjuje u srednjim školama na teritoriji tri lokalne samouprave.

Drugi model nastave podrazumeva da se kombinuju neposredna nastava i nastava na daljinu, a odeljenja su podeljena u grupe. Od 15. novembra, po završetku raspusta, primenjivaće se na teritoriji tri lokalne samouprave: Beograd, Veliko Gradište i Niš, saopštio je Tim za škole.

U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, od 1. do 7. novembra, broj dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina, obolele od korona virusa je 1.667, što je 0,22 odsto obolelih, saopštilo je Ministarstvo prosvete. U osnovnim i srednjim školama u Srbiji, ukupno je 45 (0,12 odsto) odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. Takođe, ukupno je 406 (1,07 odsto) odeljenja koja su u istom periodu zbog najmanje dva slučaja infekcije prešla sa neposrednog na kombinovani model. Ukupno je i 48 (0,13 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn u poslednjih 10 kalendarskih dana, dodaje se u saopštenju.

Prethodna vestUhapšene 3 osobe zbog sumnje da su prokrijumčarile oko 55.000 litara nafte, vrednosti oko 10.000.000 dinara
Sledeća vestA1 i Telekom ne planiraju povećanje cena

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here