Naslovna Srbija Tomislav Momirović: Premrežićemo Srbiju sa 16 novih autoputeva i brzih saobraćajnica

Tomislav Momirović: Premrežićemo Srbiju sa 16 novih autoputeva i brzih saobraćajnica

PODELI
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović otvorio je danas 4. srpski kongres o putevima i najavio da će u Srbiji biti izgrađeno ukupno 16 novih autoputeva i brzih saobraćajnica.

Nalazimo se na vrhuncu investicionog talasa u izgradnju putne saobraćajne infrastrukture u Srbiji. U poslednjih 10 godina izgradili smo blizu 400 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, čime stajemo rame uz rame sa razvijenim zemljama Zapadne Evrope, rekao je Momirović na skupu u hotelu Kraun plaza.

Istakao je da je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, postavio jasan zadatak, a to je izgradnja ekonomski snažnije Srbije premrežene najmodernijim auto-putevima i brzim saobraćajnicama.

Tako su i prioriteti ministarstva, na čijem sam čelu, jasni – izgradnja moderne Srbije na temeljima najsavremenije infrastrukture, poručio je Momirović.

Glavne teme dvodevnog, 4. srpskog kongresa o putevima su planiranje i projektovanje, nove tehnologije, upravljanje, građenje i održavanje puteva, efikasnost i bezbednost saobraćaja na putevima, održivi razvoj i zaštita životne sredine.

Učestvuju predstavnici preduzeća za puteve, kao i domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti putne privrede.

Organizatori su Srpsko društvo za puteve “Via-Vita” i JP “Putevi Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here