Naslovna Srem Fruška gora TOP ETNO DESTINACIJE U SREMU – Vodimo vas u jedinu preostalu vodenicu...

TOP ETNO DESTINACIJE U SREMU – Vodimo vas u jedinu preostalu vodenicu u Vojvodini

PODELI
Foto: discoversrem.com

FRUŠKA GORA – Teško je oteti se utisku fantastičnog, mirnog imanja u blizini Rume, na obroncima Fruške Gore, poznatijeg među lokalnim stanovništvom kao deda Đurina vodenica. Oaza mira i spokoja, ušuškana i skrivena od očiju prolaznika, deda Đurina vodenica svoju lepotu ponosno uzdiže kao kakav tron fruškogorski već evo dva veka. 

Foto: discoversrem.com

Znate, nisu Srem samo nepregledna ravna polja niz čije brazde nema pogled o šta zapeti. Srem su i useci, proplanci, vinogradi, useci i doline. Baš u jednoj takvoj, u ataru sela Rivica, kojom protiče Rivički potok, deleći plodne oranice kako nekakav par u svađi, Đurina vodenica, u kojoj kao da je vreme stalo, privlači tako slučajne putnike, kao svetionik na čijim stenama bi valjalo odmoriti, oči i dušu.

Foto: discoversrem.com

Čist i blag fruškogorski povetarac, živopisna priroda, uksuna organska hrana, domaća vina i rakije, ljubazni domaćini, učiniće da poželite da nikada ne odete ni pedalj dalje od onoga gde prestaje zvuk prirode i žubor potoka koji opasuje vodenicu. Ukoliko ste u poseti Sremu, ovo je mesto koje se ne zaobilazi, a ako živite u Sremu, a još uvek niste posetili ovo mesto, može se reći da još niste svesni okruženja u kojem živite.

Foto: discoversrem.com

Sigurni smo da će vam fotografije ovog mesta poslužiti kao inspiracija kako i gde da provedete vikend koji sledi.

Foto: discoversrem.com
Foto: discoversrem.com
Foto: discoversrem.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here