Naslovna Srem Pećinci Tovarničanke osvojile drugo mesto za pripremu flekica

Tovarničanke osvojile drugo mesto za pripremu flekica

PODELI
Foto: Opština Pećinci

TOVARNIK – Turistička organizacija grada Surčina organizovala je 1. juna, u Nautičkom selu “Biser” u Boljevcima, manifestaciju posvećenu reci Savi, sa ciljem promocije ekološkog turizma, koja je okupila veliki broj ljubitelja reka, ekologije, ali i dobre hrane.

Manifestacija Međunarodni dan reke Save bila je podeljena u tri zone: gastro, rekreativnu i ekološku, a udruženja žena sa teritorije pećinačke opštine učestvovale su u prvoj gastro zoni, gde su UŽ “Sunčev cvet” iz Donjeg Tovarnika, UŽ “Veselice” iz Deča, UŽ “Sremica” iz Pećinaca i novoosnovano UŽ “Popinčanke”, u okviru etno-bazara, na štandovima izložili svoje tradicionalne sremačke kolače, suvenire i narodne rukotvorine.

Kako je rekla Leposava Stepanović, predsednica tovarničkog udruženja žena, na ovoj izložbeno-prodajnoj manifestaciji, predstavile su svoje sveže umešene kifle, krofne i druge slatke i slane kolače, a učestvovale su i na takmičenju u kuvanju flekica – tradicionalnog sremačkog jela, gde su osvojile drugu nagradu.

Gatro zona i etno-bazar privukao je i veliki broj posetilaca, a štand UŽ “Veselica” privukao je veliku pažnju ljubitelja dobre hrane, jer su Veselice predstavile svoju čuvenu metar štrudlu, ali i četiri domaća hleba od po, čak, 4 kilograma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here